Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ugyanannyit költenek a fiatalok ajándékra, mint tavaly

MTI, 2013. december 16. - hétfő 12:01
Címkék: Karácsony, vásárlás, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A fiatalok közel fele átlagosan 22 ezer forintot költ karácsonyi ajándékra, ugyanannyit, mint tavaly - derül ki a K&H-nak a fiatalok elégedettségét és jólétét vizsgáló pályakezdők index felméréséből.


A K&H az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemeli: bár a megkérdezett 19-29 év közötti városi fiatalok 41 százaléka szerint a karácsony elsősorban üzleti fogás, és nem a szeretetről szól, 93 százalékuk mégis a családdal fogja tölteni az ünnepet.

A K&H felmérése szerint az ünnep a fiatalok többségének nem a túlköltekezésről szól, 80 százalékuknak vagy nem kell félretenni, vagy legfeljebb 1-2 hónapot kell gyűjtögetni a karácsonyi ajándékozáshoz. A hitelből karácsonyozás egyáltalán nem jellemzi ezt a korosztályt, mindössze 1 százalékuk venne fel áruvásárlási hitelt. Öt százalék még nem döntötte el, hitelből vásárol-e, utóbbiak körében nagyobb arányban fordulnak elő a gyesen lévők.A kutatásból az is kiderült, hogy a fiatalok 85 százaléka vesz ajándékot, legtöbben a családtagjaiknak és párjuknak, harmaduk a barátait is meglepi valamivel.

A nők átlagosan 8 embernek vesznek ajándékot, míg a férfiak 6-nak. A nagy értékű, közös ajándék a családnak nem igazán jellemző a fiatalok körében, bár 20 százalékuk ilyen vásárlásban is részt vállal.

A válaszok alapján karácsonyi ajándékozásra nem erőn felül vállalkoznak a fiatalok, csak annyit költenek ilyen célra, ami még nem okoz komoly megterhelést a családi kasszának - idézi a közlemény Bába Ágnest, a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettesét. Hozzátette: ezt könnyebben engedheti meg magának ez a korosztály, mivel mindössze 14 százalékának van gyereke, sokan még szüleikkel élnek, így a karácsonnyal kapcsolatos előkészületeknek csak egy kisebb része terheli őket.

A vásárlást a fiatalok fele december elején kezdi el. Akik előrelátóbbak, és már novemberben elindulnak a bevásárló túrákra, azok között több a nő és a budapesti, illetve a Nyugat-Magyarországon élő - ismerteti a közlemény.

A válaszok alapján csak 14 százalékuk hagyja az utolsó pillanatra a vásárlást, s az aktív keresők 38 százaléka fog dolgozni a két ünnep között.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

Hanga, 2020. március 26.

Név szerint Hanga vagyok, és Szegeden élek, annyira tele vagyok boldogsággal és örömmel, szer...

Autóhitelek válságos szemmel

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza