Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

PSZÁF: népszerűek a tőkevédett alapok

MTI, 2013. május 02. - csütörtök 13:59
Címkék: PSZÁF, tőke, alap
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az alapok között a pénzpiaci alap után Magyarországon a második legnépszerűbb befektetési forma a tőkevédett alap: mind ezek száma, mind az ott kezelt vagyon növekedett 2012 első és harmadik negyedéve között.


A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a hazai tőkevédett alapok szektoráról csütörtökön tette közzé elemzését a 2010. január 1. és 2012. szeptember 30. közötti időszakra, miután a legutóbbi elemzés 2009-ben készült a tőkevédett alapokról.

A PSZÁF kifejti: 2012 szeptemberének végén 152 tőkevédett alap volt Magyarországon, számuk 2012-ben folyamatosan emelkedett, az ott kezelt vagyon csaknem 457,7 milliárd forint volt.

A hazai tőkevédett alapok piaci szerkezete "oligopol" jellemvonásokat mutat - olvasható az elemzésben. A pénzügyi felügyelet kifejti, hogy mind a kezelt alapok száma, mind a kezelt alapokban lévő vagyon nagysága alapján a K&H, az OTP és az MKB dominálja a piacot; a K&H Alapkezelő részesedése például az alapok száma alapján közel 45 százalékos, a kezelt vagyon alapján pedig majdnem 53 százalékos mértékű.

A PSZÁF szerint a közeljövőben nem valószínű, hogy a piac szerkezetében számottevő változás következne be, azaz a tőkevédett alapok kezelésére kiemelt figyelmet fordító alapkezelők továbbra is dominálhatják a piacot.

A vizsgált időszakban a lejárt alapok fele 3 százalék alatti éves átlagos hozamot ért el futamideje alatt, a lejárt alapok több mint 80 százalékának futamidő alatti éves átlagos hozama pedig 5 százalék alatti volt.

A tőkevédett alapok befektetési jegyeinek több mint 90 százaléka a háztartási szektornál van, és nagyon jól illeszkedik a hazai lakosság kockázatkerülő magatartásához - olvasható az elemzésben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ratman, 2019. március 18.

Nem ajánlom Richard Cosmos urat (se), nem túl sok hitelt küld :D...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Váradi Tibor Attila, 2019. március 17.

Tisztelt Tulajdonos(ok)!

Szeretnék Önökkel beszélni benzines autó elektromosra v...

Alakítsd elektromossá az autód!

Mr. Richard Cosmos, 2019. március 17.

Meleg Üdvözlet az Ön számára, szükség van-e bármilyen 2% -os kamatlábra? Ha igen, lépjen k...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés