Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

PSZÁF: népszerűek a tőkevédett alapok

MTI, 2013. május 02. - csütörtök 13:59
Címkék: PSZÁF, tőke, alap
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az alapok között a pénzpiaci alap után Magyarországon a második legnépszerűbb befektetési forma a tőkevédett alap: mind ezek száma, mind az ott kezelt vagyon növekedett 2012 első és harmadik negyedéve között.


A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a hazai tőkevédett alapok szektoráról csütörtökön tette közzé elemzését a 2010. január 1. és 2012. szeptember 30. közötti időszakra, miután a legutóbbi elemzés 2009-ben készült a tőkevédett alapokról.

A PSZÁF kifejti: 2012 szeptemberének végén 152 tőkevédett alap volt Magyarországon, számuk 2012-ben folyamatosan emelkedett, az ott kezelt vagyon csaknem 457,7 milliárd forint volt.

A hazai tőkevédett alapok piaci szerkezete "oligopol" jellemvonásokat mutat - olvasható az elemzésben. A pénzügyi felügyelet kifejti, hogy mind a kezelt alapok száma, mind a kezelt alapokban lévő vagyon nagysága alapján a K&H, az OTP és az MKB dominálja a piacot; a K&H Alapkezelő részesedése például az alapok száma alapján közel 45 százalékos, a kezelt vagyon alapján pedig majdnem 53 százalékos mértékű.

A PSZÁF szerint a közeljövőben nem valószínű, hogy a piac szerkezetében számottevő változás következne be, azaz a tőkevédett alapok kezelésére kiemelt figyelmet fordító alapkezelők továbbra is dominálhatják a piacot.

A vizsgált időszakban a lejárt alapok fele 3 százalék alatti éves átlagos hozamot ért el futamideje alatt, a lejárt alapok több mint 80 százalékának futamidő alatti éves átlagos hozama pedig 5 százalék alatti volt.

A tőkevédett alapok befektetési jegyeinek több mint 90 százaléka a háztartási szektornál van, és nagyon jól illeszkedik a hazai lakosság kockázatkerülő magatartásához - olvasható az elemzésben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza