Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ritkábban járnak az autóbuszok Szombathelyen

MTI, 2012. március 02. - péntek 11:31
Címkék: busz, Szombathely
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Március elsejétől Szombathelyen ritkábban járnak az autóbuszok, az önkormányzat ugyanis mint a közszolgáltatás megrendelője takarékossági okokból az életbe lépő új menetrendben a szolgáltatás 15 százalékos csökkentését irányozta elő.


A még januárban elfogadott és az interneten is közzétett közgyűlési határozat szerint a menetrend-módosításokkal több vonalon is 10-20 perccel nő a járatok követési ideje, de lesznek olyan vonalak is, amelyeken szabadnapokon és munkaszüneti napokon, illetve a tanítási szünet idején 40 perces várakozással kell számolni, sőt néhol ezekre a napokra meg is szűnik a buszközlekedés.

A változtatások miatt a szombathelyi autóbuszok évente összesen 247 ezer kilométerrel kevesebbet tesznek majd meg, de azt egyelőre sem az önkormányzat, sem pedig a szolgáltató Vasi Volán Zrt. illetékesei nem tudták megmondani az MTI-nek, hogy pontosan mekkora megtakarítással lehet számolni. (Becslések szerint változatlan bevételekkel számolva ez 80-100 millió forint körül lenne.)

Az üzemeltetési megtakarítások mellett azonban a közlekedési társaság szakemberei szerint mindenképpen utasvesztéssel is számolni kell, illetve a szolgáltatási teljesítmény csökkenésével párhuzamosan csökkenhet az igényelhető állami normatíva összege is.

Marton Zsolt (Fidesz), Szombathely alpolgármestere az MTI-nek elmondta: a járatok számának csökkentését a közlekedési szakemberekkel egyeztetve igyekeztek úgy megtervezni, hogy az minél kevésbé zavarja a munkába, iskolába igyekvőket, illetve az onnan hazatérőket.

Közlése szerint a változtatásoknál figyelembe vették az utasszámlálások adatait, illetve a teljesíthető lakossági igényeket, de mindenképp csökkenteni igyekeztek a költségeket, és azt az összeget, amelyet veszteségpótlás miatt eddig évről évre ki kellett fizetniük.

Marton Zsolt úgy fogalmazott: a szolgáltatótól úgy értesült, hogy az első napon nem érkeztek reklamációk, a szolgáltatást pedig folyamatosan monitorozzák, és ahol arra feltétlenül szükség lesz, ott az önkormányzat változtatni is hajlandó.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Bishop Berry Smith, 2018. december 13.

A nevem Mary Adam, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, így annyi adósságot hagyot...

Telefonok a szervizben

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés