Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

MABISZ: csökkent az utasbiztosítások devizában mért limitje

MTI, 2012. január 12. - csütörtök 13:11
Címkék: biztosítás, utazás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A forint gyengülése miatt az utóbbi időben mintegy 15 százalékkal csökkent a biztosítások valutában számolt térítési limitje - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az MTI-vel.


A külföldi baleseteknél a külföldön igénybe vett ellátás utáni biztosítási térítések limitjét forintban határozzák meg a szerződésekben, a szolgáltatásért azonban a baleset helyszínén használt pénznemben kell fizetni. Így a forint leértékelődése miatt a limit az adott valutában mintegy 15 százalékkal csökkent - idézi a közlemény Horváth Pétert, a MABISZ utasbiztosítási bizottságának elnökét.

Arra is felhívják a figyelmet, gyakori, hogy a sípályákon alkoholos állapotban szenved, vagy okoz balesetet a biztosított, a biztosítók azonban 0,8 ezrelék feletti véralkoholszintnél nem térítik meg az egészségügyi költségeket.

A síelni indulókat arra is figyelmeztetik, hogy az európai egészségkártya nem pótolja az utasbiztosítást: az csak az adott ország állami egészségbiztosítójával szerződött szolgáltató fogadja el, és nem tartalmaz felelősségbiztosítást. Annak hiányában pedig az esetlegesen külföldön balesetet okozó magyar síelőt akár jelentős összeg megfizetésére is kötelezhetik.

Öt magyar - utazási biztosítást is kötő - biztosító közös partnere a külföldi segítségnyújtásban a Europ Assistance (EA). Az Europ Assistance Magyarország Kft. szerdai közleménye szerint tavaly 671 síbalesetet szenvedtek külföldön azok a magyarok, akik rendelkeztek utasbiztosítással. Ausztriában 227-en, Németországban 215-en, míg Franciaországban 133-an sérültek meg.

Az egészségügyi szolgáltatási díjak közül kiemelendők például az osztrák tarifák. Az ambuláns orvosi ellátás 10-300 ezer, a kórházi napi díj 100-400 ezer, míg a helikopteres mentés 1-2 millió forintba kerül.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza