Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Harcot hirdetett Pécs a vandalizmus ellen

MTI, 2012. január 12. - csütörtök 14:21
Címkék: Pécs,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megkezdődött Pécs köztéri vandalizmus elleni programja, amelynek első lépéseként parkőr állt munkába Uránvárosban, hogy megelőzze a rongálásokat.


Páva Zsolt (Fidesz) polgármester a baranyai megyeszékhelyen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: az akció keretében tavaszig további nyolc helyszínen jelennek meg parkőrök, nyáron két, az év többi részében egy műszakban teljesítenek szolgálatot.

Újságírói kérdésre megjegyezte, az önkormányzat az esti és éjszakai órákban a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség együttműködésétől várja a rend fenntartását. Úgy véli, a bűnmegelőzést az intenzívebb járőrözés és a köztéri kamerarendszer további bővítése is elősegítheti.

Schranz Richárd, a helyi közterület-felügyelet vezetője az MTI-nek hozzátette, hogy két parkőrt a felügyelet alkalmaz, további tizenhatnak a bérét a Start munkaprogramból fedezik majd. A telefonnal, fényképezőgéppel felszerelt parkőrök feladata, hogy jelenlétükkel megelőzzék a bűncselekményeket, szükség esetén értesítsék az illetékes hatóságokat.

Páva Zsolt utalt rá: a városvezetés tavaly novemberben határozta el, hogy a népszerű ifjúsági film, az Égigérő fű főszereplőjének, Poldi bácsinak a nevét használva akciót indít a rongálók és a színesfémtolvajok ellen. Megelégelte ugyanis a belvárosban és a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program során felújított köztereken elszaporodó vandál tetteket.

A politikus felidézte, hogy az utolsó cseppet a pohárban az jelentette számára, amikor ismeretlenek lefűrészelték és elvitték a világörökséghez tartozó Ókeresztény Mauzóleum bronzból készült védőkorlátjának jelentős részét annak ellenére, hogy a területen térfigyelő kamerarendszer működik.

A városüzemeltető Biokom Kft. adatai szerint a rongálók tavaly több mint 20 millió forint kárt okoztak a baranyai megyeszékhelyen.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza