Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Harcot hirdetett Pécs a vandalizmus ellen

MTI, 2012. január 12. - csütörtök 14:21
Címkék: Pécs,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megkezdődött Pécs köztéri vandalizmus elleni programja, amelynek első lépéseként parkőr állt munkába Uránvárosban, hogy megelőzze a rongálásokat.


Páva Zsolt (Fidesz) polgármester a baranyai megyeszékhelyen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: az akció keretében tavaszig további nyolc helyszínen jelennek meg parkőrök, nyáron két, az év többi részében egy műszakban teljesítenek szolgálatot.

Újságírói kérdésre megjegyezte, az önkormányzat az esti és éjszakai órákban a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség együttműködésétől várja a rend fenntartását. Úgy véli, a bűnmegelőzést az intenzívebb járőrözés és a köztéri kamerarendszer további bővítése is elősegítheti.

Schranz Richárd, a helyi közterület-felügyelet vezetője az MTI-nek hozzátette, hogy két parkőrt a felügyelet alkalmaz, további tizenhatnak a bérét a Start munkaprogramból fedezik majd. A telefonnal, fényképezőgéppel felszerelt parkőrök feladata, hogy jelenlétükkel megelőzzék a bűncselekményeket, szükség esetén értesítsék az illetékes hatóságokat.

Páva Zsolt utalt rá: a városvezetés tavaly novemberben határozta el, hogy a népszerű ifjúsági film, az Égigérő fű főszereplőjének, Poldi bácsinak a nevét használva akciót indít a rongálók és a színesfémtolvajok ellen. Megelégelte ugyanis a belvárosban és a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program során felújított köztereken elszaporodó vandál tetteket.

A politikus felidézte, hogy az utolsó cseppet a pohárban az jelentette számára, amikor ismeretlenek lefűrészelték és elvitték a világörökséghez tartozó Ókeresztény Mauzóleum bronzból készült védőkorlátjának jelentős részét annak ellenére, hogy a területen térfigyelő kamerarendszer működik.

A városüzemeltető Biokom Kft. adatai szerint a rongálók tavaly több mint 20 millió forint kárt okoztak a baranyai megyeszékhelyen.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés