Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bitekre váltja a bliccelők adatait a MÁV

MTI, 2011. november 28. - hétfő 17:21
Címkék: MÁV, bliccelő
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A jövőben elektronikusan rögzítik a kalauzok a bliccelő utasok adatait, ezzel hatékonyabban lehet az adatokat feldolgozni - közölte a MÁV-START Zrt. hétfőn.


Tájékoztatásuk szerint évente több milliárd forint bevételkiesést okoznak a személyszállító vasúttársaságnak azok az utasok, akik menetjegy nélkül vagy jogosulatlanul igénybevett kedvezménnyel utaznak, vagy nem tarják be a MÁV-START Zrt. üzletszabályzatát.

A MÁV-START továbbfejlesztette a jegyvizsgálók által a vonatokon használt készülékeket, az azonnali gépi rögzítésnek köszönhetően már nem szükséges a korábban kézzel írt adatok újbóli, utólagos gépi bevitele, mert az információk automatikusan bekerülnek a központi rendszerbe.

A fejlesztés jelentőségét az adja, hogy a befizetések és a felszólítások folyamata egyszerűsödik, évente mintegy egymillió esetben rögzítettek kézírással ilyen esetekben adatlapot a kalauzok.

A kézzel rögzített adatok elektronikus feldolgozása - a mindennapos munkavégzés során - több óra leterheltséget okozott a vasúttársaság munkatársainak, akiknek a felszabaduló idejét az utasokat szolgáló tevékenységre lehet átcsoportosítani - írja közleményében a MÁV-START Zrt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Keller Williams, 2019. április 19.

Jó nap uram / asszonyom:

A hiteles kölcsön megszerzése mindig nagy probléma volt...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

oriofinance, 2019. április 19.

Helló úr / asszony

Van pénzügyi problémája? Nincs több gondja, hogy egy kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

oriofinance, 2019. április 19.

Helló úr / asszony

Van pénzügyi problémája? Nincs több gondja, hogy egy kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés