Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Végéhez közeledik a parlagfűszezon

MTI, 2011. október 13. - csütörtök 11:41
Címkék: parlagfű
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A végéhez közeledik a parlagfűszezon, már csak néhány helyen van érvényben figyelmeztetés - közölte a tisztiorvos Facebook-oldala.


A parlagfű pollenszórása az elmúlt héten tovább csökkent, de egy napon, pénteken a pollenkoncentráció országos átlagban még mindig elérte a közepes, tüneteket okozó szintet. Sőt Miskolcon szerdán a "magas" kategóriát is meghaladta a levegőben a parlagfű pollenszemeinek száma - olvasható a tisztiorvos Facebook-oldalán.

-

A parlagfű pollen riasztási rendszer (pprr) térképe alapján már csak az ország középső területein, így Budapest, Kecskemét és Szekszárd környékén, valamint Miskolc térségében van narancssársga figyelmeztetés érvényben. Ez azt jelenti, hogy ezeken a területeken a levegő napi pollenszemtartalma köbméterenként már nem éri el a harmincat sem.

Máshol zöld jelzés látható, az ország túlnyomó részén már nincs érvényben figyelmeztetés. A pollenhelyzet nyomon követhető az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI - oki.antsz.hu) és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján, valamint a tisztiorvos Facebook-oldalán.

Az OKI az idei parlagfűszezonban indította el a pprr-t, amelyben az értékekhez kilencfokozatú színskála társul. A fehér szín azt jelzi, hogy a levegőben nincs parlagfűpollen, majd a zöld (első fokú figyelmeztetés) és a narancs (másodfokú figyelmeztetés) szín következik. Az első fokú riasztás színe piros, a másodfokúé vörös, a harmadfokúé bordó, a negyedfokúé sötétbordó, az ötödfokúé fekete, végül az "extrém magas" szintet ambrózia szín jelöli.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza