Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Újabb harmincegy ügykör a kormányablakoknál

MTI, 2011. október 13. - csütörtök 15:01
Címkék: kormányablak
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Harmincegy új ügykör kerül a kormányablakokhoz hétfőtől - közölte Szabó Erika, a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.


Így ezentúl - a már meglévő 30 ügykör mellett - a kormányablakokban lehetőség lesz például fogyasztóvédelmi panaszokat bejelenteni, TAJ-kártya, európai egészségbiztosítási kártya igénylését, valamint őstermelői igazolvány kiadása iránti kérelmet benyújtani, továbbá bejelentést tenni parlagfűvel "fertőzött" ingatlanról vagy építőipari kivitelezési tevékenység megkezdéséről.

Átveszik és továbbítják ezentúl a kormányablakok a kivételes nyugellátásemelés és egyszeri segély, valamint a fogyatékossági támogatás iránti kérelmeket, ahogyan elő lehet majd terjeszteni táppénz, terhességi-gyermekágyi segély és gyermekgondozási díj iránti méltányossági kérelmet is.

mti

Ha valaki veszélyes anyaggal, veszélyes készítménnyel folytat tevékenységet, azt is bejelentheti majd a kormányablakokban, ahol lesz lehetőség például természetes fürdőhely kijelölésének eljárására is.

Szabó Erika elmondta, az ügykörbővülés külön költséget nem jelent, a szükséges informatikai háttér is rendelkezésre áll. Hozzátette, az ügyintézés lehetőségének szélesedéséről van szó, ugyanis a szakigazgatási szervezetek ügyfélszolgálatain továbbra is intézhetők lesznek a hétfőtől a kormányablakokhoz bekerülő ügyek.

Kitért arra is, hogy a kormányablakok munkatársai a devizahitelesek megsegítése érdekében hozott intézkedésekről is tudnak tájékoztatást adni az érintetteknek.

Az államtitkár felidézte, a kormányhivatalok integrált ügyfélszolgálati irodái, a kormányablakok az év elején nyíltak meg az ország 29 pontján. A munkanapokon reggel 8-tól este 8 óráig nyitva tartó kormányablakok az egyablakos ügyintézési rendszer kialakításának első fázisát jelentik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza