Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Újabb harmincegy ügykör a kormányablakoknál

MTI, 2011. október 13. - csütörtök 15:01
Címkék: kormányablak
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Harmincegy új ügykör kerül a kormányablakokhoz hétfőtől - közölte Szabó Erika, a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.


Így ezentúl - a már meglévő 30 ügykör mellett - a kormányablakokban lehetőség lesz például fogyasztóvédelmi panaszokat bejelenteni, TAJ-kártya, európai egészségbiztosítási kártya igénylését, valamint őstermelői igazolvány kiadása iránti kérelmet benyújtani, továbbá bejelentést tenni parlagfűvel "fertőzött" ingatlanról vagy építőipari kivitelezési tevékenység megkezdéséről.

Átveszik és továbbítják ezentúl a kormányablakok a kivételes nyugellátásemelés és egyszeri segély, valamint a fogyatékossági támogatás iránti kérelmeket, ahogyan elő lehet majd terjeszteni táppénz, terhességi-gyermekágyi segély és gyermekgondozási díj iránti méltányossági kérelmet is.

mti

Ha valaki veszélyes anyaggal, veszélyes készítménnyel folytat tevékenységet, azt is bejelentheti majd a kormányablakokban, ahol lesz lehetőség például természetes fürdőhely kijelölésének eljárására is.

Szabó Erika elmondta, az ügykörbővülés külön költséget nem jelent, a szükséges informatikai háttér is rendelkezésre áll. Hozzátette, az ügyintézés lehetőségének szélesedéséről van szó, ugyanis a szakigazgatási szervezetek ügyfélszolgálatain továbbra is intézhetők lesznek a hétfőtől a kormányablakokhoz bekerülő ügyek.

Kitért arra is, hogy a kormányablakok munkatársai a devizahitelesek megsegítése érdekében hozott intézkedésekről is tudnak tájékoztatást adni az érintetteknek.

Az államtitkár felidézte, a kormányhivatalok integrált ügyfélszolgálati irodái, a kormányablakok az év elején nyíltak meg az ország 29 pontján. A munkanapokon reggel 8-tól este 8 óráig nyitva tartó kormányablakok az egyablakos ügyintézési rendszer kialakításának első fázisát jelentik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

Török Norbert, 2018. július 16.

Tisztelt cím!
Kocsmát üzemeltetek jelenleg.Ezzel egy légtérben lehet-e kiegészítő jel...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Török Norbert, 2018. július 16.

Tisztelt cím!
Kocsmát üzemeltetek jelenleg.Ezzel egy légtérben lehet-e kiegészítő jel...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés