Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nyolc tolnai településen javulhat a vízminőség

MTI, 2011. október 13. - csütörtök 09:36
Címkék: víz, minőség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A tolnai Hegyhát nyolc településén javulhat az ivóvíz minősége 2012-ben egy összesen mintegy hatszázmillió forintos beruházásnak köszönhetően - közölte a Gyönki Vízmű Kft. ügyvezetője.


Szabó Antal tájékoztatása szerint a 2100 fős Gyönkön 150 millió forintos ráfordítással már megkezdődött az ivóvízminőség-javító program, az 1400 lakosú Szakályban pedig hasonló nagyságrendű beruházással, 149 millió forintos európai uniós támogatás mellett a jövő év tavaszán indul a rekonstrukció.

A két településen az ivóvíz ammóniatartalma haladja meg a határértéket, Szakályban pedig az egyik ivóvízkútban metángáz keletkezik. A program keretében biológiai ammóniamentesítő technológiát helyeznek üzembe, és részben kicserélik, valamint tisztítják a vezetékrendszert.

További hat község a tamási ivóvízminőség-javító társulás részeként pályázott európai uniós forrásra; Diósberényben, Szakadáton, Szárazdon, Keszőhidegkúton, Regölyben és Mucsiban szintén határérték körüli vagy azt meghaladó a víz ammóniatartalma. A vízminőség-javító program mintegy hatezer fogyasztót érint a térségben - mondta a gyönki vízműtársaság vezetője.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2020. február 16.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lázár István, 2020. február 14.

Mi 2019.10.28-án rendeltünk telje nyílás záró cserét, a mai napi semmi, csak ígérgetések ...

Ablakcsere buktatókkal

Mr Mito, 2020. február 11.

Né hígyjél té Richard Cosmos, mivel ő égy csáló gázfickó, átkoz tégéd éső szél vihá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza