Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nyolc tolnai településen javulhat a vízminőség

MTI, 2011. október 13. - csütörtök 09:36
Címkék: víz, minőség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A tolnai Hegyhát nyolc településén javulhat az ivóvíz minősége 2012-ben egy összesen mintegy hatszázmillió forintos beruházásnak köszönhetően - közölte a Gyönki Vízmű Kft. ügyvezetője.


Szabó Antal tájékoztatása szerint a 2100 fős Gyönkön 150 millió forintos ráfordítással már megkezdődött az ivóvízminőség-javító program, az 1400 lakosú Szakályban pedig hasonló nagyságrendű beruházással, 149 millió forintos európai uniós támogatás mellett a jövő év tavaszán indul a rekonstrukció.

A két településen az ivóvíz ammóniatartalma haladja meg a határértéket, Szakályban pedig az egyik ivóvízkútban metángáz keletkezik. A program keretében biológiai ammóniamentesítő technológiát helyeznek üzembe, és részben kicserélik, valamint tisztítják a vezetékrendszert.

További hat község a tamási ivóvízminőség-javító társulás részeként pályázott európai uniós forrásra; Diósberényben, Szakadáton, Szárazdon, Keszőhidegkúton, Regölyben és Mucsiban szintén határérték körüli vagy azt meghaladó a víz ammóniatartalma. A vízminőség-javító program mintegy hatezer fogyasztót érint a térségben - mondta a gyönki vízműtársaság vezetője.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés