Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

EFK - Kétszáznál több panasz egy év alatt

MTI, 2011. július 21. - csütörtök 16:51
Címkék: EFK,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az év eddig eltelt részében kétszáznál több panasz érkezett az Európai Fogyasztói Központhoz (EFK), amelynek elsődleges feladata a határon átnyúló fogyasztói panaszok rendezésében történő közreműködés - közölte az intézmény igazgatója csütörtökön Győrött tartott sajtótájékoztatóján.


Az EFK ismertségének növekedését jelzi, hogy ez a szám csaknem kétszerese az elmúlt év azonos időszakában bejelentett ügyeknek - mondta Kriesch Attila. Hozzátette: ez idő alatt több ügyet tudtak sikerre vinni, ennek nyomán közel 3 millió forint értékű kára térült meg a panaszosoknak.

Az EFK azokban az esetekben ad segítséget, amikor a magyar fogyasztónak a külföldi vállalkozás olyan terméket értékesít, illetve olyan szolgáltatást nyújt, amely a köztük létrejött szerződés kritériumainak nem felel meg, s a fogyasztó emiatt panaszt tesz - ismertette az igazgató hozzátéve, hogy ilyenkor az EFK egyeztetést kezdeményez a vitás felek közötti megállapodás érdekében.

A panaszok többsége az internetes vásárlásokkal, a légiközlekedésben résztvevő utasok jogaival kapcsolatos, de jogviták keletkeznek szavatossági ügyekben, külföldi autóbérlés során, üdülési jogokkal és mobiltelefonokra letölthető tartalmakkal összefüggésben is - sorolta Kriesch Attila.

Ingyenes, gyors az EFK tevékenysége, amellyel hozzájárul ahhoz, hogy a fogyasztónak ne kelljen külföldi jogban jártas ügyvédet fogadni panaszának orvoslására.

Az EFK magyarországi szervezete ez év elejétől a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében végzi tevékenységét. Európai Fogyasztói Központok (angol rövidítéssel:ECC) az Európai Unió valamennyi tagállamában, valamint Izlandon és Norvégiában működnek, s együtt alkotják az Európai Fogyasztói Központok Hálózatát (ECC-NET).

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza