Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Virágzik az olajcsempészet

MTI, 2011. április 21. - csütörtök 09:21
Címkék: olaj, csempészet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csaknem ezer liter háztartási tüzelőolajat akartak átcsempészni Szlovéniából Magyarországra egy kisteherautóban, a járművet a zalai vámhivatal munkatársai lefoglalták - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.


Cséve Szabolcs közölte: a NAV Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai szerda hajnalban állították meg a 86-os főút rédicsi szakaszán a magyar forgalmi rendszámú kisteherautót. A jármű rakterében, egy tartályban az elkövetők csaknem ezer liter úgynevezett piros háztartási tüzelőolajat szállítottak. Az olajfajtát Szlovéniában vásárolták, ahol literenként kevesebb mint egy eurót kell fizetni érte.

NAV

A tüzelőolajat és az annak szállítására használt gépjárművet a NAV munkatársai jövedéki igazgatási eljárás keretében lefoglalták, s kétszázezer forint jövedéki bírságot szabtak ki, amelyet a megbüntetett meg is fizetett a hatóságnak.

nav

A sajtóreferens hozzátette: a tendenciák alapján megállapítható, hogy a magyarországi üzemanyagárak emelkedésével arányosan növekszik a külföldről adózatlanul behozott tüzelőolajok és gázolajok mennyisége. Az idén a szlovén és az osztrák határszakaszon lefoglalt olajfajták mennyisége megközelíti a hétezer litert.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza