Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Virágzik az olajcsempészet

MTI, 2011. április 21. - csütörtök 09:21
Címkék: olaj, csempészet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csaknem ezer liter háztartási tüzelőolajat akartak átcsempészni Szlovéniából Magyarországra egy kisteherautóban, a járművet a zalai vámhivatal munkatársai lefoglalták - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.


Cséve Szabolcs közölte: a NAV Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai szerda hajnalban állították meg a 86-os főút rédicsi szakaszán a magyar forgalmi rendszámú kisteherautót. A jármű rakterében, egy tartályban az elkövetők csaknem ezer liter úgynevezett piros háztartási tüzelőolajat szállítottak. Az olajfajtát Szlovéniában vásárolták, ahol literenként kevesebb mint egy eurót kell fizetni érte.

NAV

A tüzelőolajat és az annak szállítására használt gépjárművet a NAV munkatársai jövedéki igazgatási eljárás keretében lefoglalták, s kétszázezer forint jövedéki bírságot szabtak ki, amelyet a megbüntetett meg is fizetett a hatóságnak.

nav

A sajtóreferens hozzátette: a tendenciák alapján megállapítható, hogy a magyarországi üzemanyagárak emelkedésével arányosan növekszik a külföldről adózatlanul behozott tüzelőolajok és gázolajok mennyisége. Az idén a szlovén és az osztrák határszakaszon lefoglalt olajfajták mennyisége megközelíti a hétezer litert.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

sara, 2019. október 15.

Üdv mindenkinek!
Sara vagyok, jelenleg Tata-ban él. Magyarországon özvegy vagyok, két gy...

Évi egy fogkefe

Helena Robert, 2019. október 15.

A nevem Helena Robert, néhány hónappal ezelőtt nagy szükségem volt hitelre, de csalás és ves...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Norbert , 2019. október 15.

Helló, Norbert vagyok, pénzügyi válságban van? mivel hazámban jelenleg pénzügyi válság va...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés