Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!



Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Pert indítanak a fogyasztóvédők a Ticketpro ellen

MTI, 2010. november 03. - szerda 14:51
Címkék: per, Ticketpro,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Közérdekű keresetet ad be a bírósághoz a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) és a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület (KÖFE) a Ticketpro Kft. ellen, mivel álláspontjuk szerint a jegyértékesítő cég tisztességtelen módon változtatta meg általános szerződési feltételeit, és mostanáig sem kártalanította vásárlóit a nyáron elmaradt Pert Fesztivál miatt.


A fogyasztók legnagyobb számban a Ticketpro Kft.-től vásárolták meg jegyeiket a július 28. - augusztus 1. között tervezett zenei fesztiválra, a szórakozni vágyókat azonban máig nem kártalanította a Ticketpro Kft., annak ellenére, hogy a jegyek hátoldalán, valamint saját honlapján erre kötelezettséget vállalt - hangsúlyozza a FEOSZ és a KÖBE szerdai közleményében.

A fogyasztóvédők szerint a Ticketpro a honlapján szereplő tájékoztatást egyoldalúan, utólagosan változtatta meg, és kiegészítette azzal a feltétellel, miszerint a visszaváltási kötelezettséget csak akkor vállalja, ha azt a "visszaváltáshoz szükséges szerződéses környezet lehetővé teszi".

Korábban nem szerepelt ilyen kikötés, hanem egy rendezvény elmaradása esetére a Ticketpro Kft. nemcsak a jegyvisszaváltás lehető leggyorsabb beindítását ígérte, hanem a teljes vételár megtérítését is vállalta azzal, hogy a jegyeket a vásárlás helyszínén, a bejelentéstől, de maximum a koncert dátumától számított 30 napig lehet visszaváltani.

Mivel ennek a cég nem tett eleget, a FEOSZ és a KÖFE közérdekű keresetet ad be a bírósághoz annak megállapítására, hogy a Ticketpro Kft. tisztességtelen módon változtatta meg általános szerződési feltételeit, valamint hogy fennáll a Ticketpro Kft. helytállási kötelezettsége a jegyek vételárának visszatérítésre vonatkozóan.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza