Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Pénteken nyílik a készház vásár

MTI, 2010. november 03. - szerda 15:41
Címkék: építőipar, készház,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Havi néhány ezer forintos gázszámla többletért nem biztos, hogy érdemes egy-két millió forinttal többet kiadni azért, hogy a családi ház megfeleljen a passzív ház feltételeknek - mondta Kárpáti József, az Építési vállalkozók Országos Szakszövetsége ( ÉVOSZ) könnyűszerkezet-építő szakmai tagozatának (MAKÉSZ) elnöke.


A pénteken nyíló készház vásár és az azt kísérő konferencia témája az új és a meglévő lakóépületek energia felhasználásának a csökkentése. Az elnök szerint hőszigeteléssel kell előbb az energiafogyasztást csökkenteni, és csak ezt követően lehet feltenni a kérdést: milyen fűtőanyagot használjon a tulajdonos.

A kormány belátható időn belül évi 200 ezer lakást akar energetikailag felújítani, és a támogatás attól függ majd, hogy a jelenlegihez képest mennyire csökken a felhasznált energia. Az ehhez szükséges eszközök is jelen lesznek a pénteken a Zöld Építészeti Napok keretében megnyíló Készház- és Passzívház Vásáron. A rendezvény vasárnap zárul a Budapest Kongresszusi Központban.

A német Passzívház Intézet dolgozta ki azokat a technológiákat, amelyekkel az épület fűtési-hűtési energia felhasználása egy évben nem haladhatja meg a négyzetméterenkénti 15 kW-ot (a másfél köbméter gázt). A ház megfelelő tájolásával, árnyékolásával, a falak hőszigetelésével és háromrétegű üvegezésű ablakokkal érhető ez el. Ekkor viszont úgy lecsökken a házban a légcsere, hogy azt géppel kell szellőztetni, a szellőztető rendszer viszont fűtésre is felhasználható. A légcsere ventillátor energia felhasználása is bele tartozik az említett 15 kW-os normába.

A közelmúltban tartott konferenciákon elhangzott, hogy jelenleg a magyar lakások energia fogyasztása 200 kW körül van fűtési szezononként, egy négyzetméterre vetítve. Nyugat-Európában ennek éppen fele a fogyasztás, de az Európai Unió 50 kW-os fogyasztást célzott meg, sőt az is elhangzott, hogy 2020 után csak passzív ház kaphat építési engedélyt.

A pénteki konferencián - többek közt - előadást tart Bencsik János, energiastratégiáért és otthonteremtésért felelős államtitkár, aki az otthonteremtési program finanszírozásáról is beszél. Olajos Péter otthonteremtési és épületenergetikai államtitkár helyettes pedig az új és felújítandó lakóépületeknél alkalmazandó megújuló energiaforrások alkalmazásáról tart előadást.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza