Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Perli a PSZÁF a New Chance Zrt.-t

Munkatársunktól, 2010. április 27. - kedd 11:11
Címkék: fogyasztóvédelem, szerződés, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A PSZÁF közérdekű keresetet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz, a New Chance Zrt. egyes szerződési feltételei ellen.A New Chance Zrt. egyike azon tizenkét pénzügyi vállalkozásnak, amelyet a felügyelet vizsgált, és a működésében feltárt rendellenességek miatt 2010. február 16-ai határozatában megbírságolt.

A felügyelet keresetében azt kéri, hogy a bíróság érvénytelenítse a New Chance Zrt. üzletszabályzatában és kölcsönszerződéseiben alkalmazott tisztességtelen szerződési feltétételeket, és tiltsa el a társaságot ezen feltételek jövőbeni alkalmazásától. A PSZÁF azt is kéri, hogy a bíróság kötelezze a társaságot a tisztességtelennek nyilvánított feltételek bírósági indoklással együtt történő nyilvánosságra hozatalára, a New Chance internetes honlapján, két országos napilapban, és egy szakmai lapban.


Kilógott a lóláb a szerződéseknél

A PSZÁF közleményében emlékeztet arra, hogy hasonlóan a korábban - a Zee Capital Zrt. ellen - benyújtott keresetben, most is olyan szerződéses kikötéseket támad, mint a társaság számára indokolatlanul és egyoldalúan kikötött elállási és felmondási jog, az opciós jog öt éven túli kötelező meghosszabbítása, az adós jogszabály által biztosított, valamely jogról való általános érvényű és előzetes lemondásra kötelezése, a biztosítékok halmozott kikötése és ügyfelek hátrányára történő érvényesítése, illetve a díjak jogcímében, mértékében és rendszerében tapasztalható aránytalanság.

A felügyelet felhívja a figyelmet arra, hogy a pernyertesség következményeként érvénytelenített feltételek alapján a érintett fogyasztók egyéni kereseti kérelmet nyújthatnak be a New Chance Zrt.-vel szemben a bírósághoz káruk, egyéb jogsérelmük orvoslása érdekében.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Gémes Istvánné, 2010. április 29. - csütörtök 11:33

A kérdésem az lenne,a bank-kal kötöttem egy adás-vételi szerződést,hogy mentesüljek a nagy havitörlesztéstől és mint bérlő maradhatok a volt házamban ami nem volt alacsony.Ezért elkellett költöznöm,most felajánlották hogy költözzem vissza jóval kevesebb bérleti díjért.Nem tudom mitévő legyek,ha gondolnak egyet ,megint költözhetek?Kérem segítsenek ,mit kell tennem? Tisztelettel Gémes Istvánné

Kommentek

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés