Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Három vásárlásból egy problémás

Munkatársunktól, 2010. április 27. - kedd 08:31
Címkék: fogyasztóvédelem, ellenőrzés, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mintegy kétmillió forint értékben szabott ki bírságot a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Észak-magyarországi Regionális Felügyelősége egy, a közelmúltban végzett ellenőrzés során.


A három hetes, tavaszi akció mérlege szerint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Észak-magyarországi Regionális Felügyelősége összesen 149 ellenőrzést végzett. Ebből 136 élelmiszer jellegű kiskereskedelmi, két ruházati, tizenegy vendéglátóipari üzletben történt. Harsányi Istvánné, az egri központi szervezet vezetője arról tájékoztatott, hogy a vizsgált egységek többségében, százhárom esetben állapítottak meg hiányosságot, illetve mulasztást.

A 149 ellenőrzésből harmincat a nyolc társhatóság előzetes egyeztetése alapján, azonos időpontban, koncentráltan végeztek. Öt élelmiszerpiacon tizenhét élelmiszer jellegű és egy vendéglátó üzletet, míg egy állat- és kirakodóvásárban két édességelárusítót, valamint tíz vendéglátó üzletet vettek górcső alá. A vásáron és piacokon végzett húsz vizsgálat fele állapított meg mulasztást. Az ellenőrzések mindegyike során volt próbavásárlás is, ezek nyomán több mint félszáz hatósági kifogást emeltek.


Egy fogyasztóvédő a kimért ital mennyiségét ellenőrzi

A csomagolóanyag termék súlyába történő belemérése, illetve a feltüntetettnél magasabb ár felszámítása miatt összesen harmincegy esetben, átlagosan 644 forint többletszámolásra derült fény. A nyugtaadás kétszer maradt el, míg huszonegy esetben az érvényes hitelesítésű mérleg hiánya volt a probléma. Az árfeltüntetéssel kilencvenhét alkalommal akadt gond, két helyen pedig fiatalkorúakat is kiszolgáltak, számukra tiltott dohány- és alkoholtermékekkel.

A feltárt hiányosságok, mulasztások miatt hatvannyolc üzemeltetőt határozatban köteleztek a jogsértés megszüntetésére, míg hatvannégy esetben összesen 1,9 millió forint fogyasztóvédelmi, egy ízben pedig tizenötezer forint szabálysértési bírságot szabtak ki.

Forrás: Heol.hu

   

   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza