Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Három vásárlásból egy problémás

Munkatársunktól, 2010. április 27. - kedd 08:31
Címkék: fogyasztóvédelem, ellenőrzés, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mintegy kétmillió forint értékben szabott ki bírságot a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Észak-magyarországi Regionális Felügyelősége egy, a közelmúltban végzett ellenőrzés során.


A három hetes, tavaszi akció mérlege szerint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Észak-magyarországi Regionális Felügyelősége összesen 149 ellenőrzést végzett. Ebből 136 élelmiszer jellegű kiskereskedelmi, két ruházati, tizenegy vendéglátóipari üzletben történt. Harsányi Istvánné, az egri központi szervezet vezetője arról tájékoztatott, hogy a vizsgált egységek többségében, százhárom esetben állapítottak meg hiányosságot, illetve mulasztást.

A 149 ellenőrzésből harmincat a nyolc társhatóság előzetes egyeztetése alapján, azonos időpontban, koncentráltan végeztek. Öt élelmiszerpiacon tizenhét élelmiszer jellegű és egy vendéglátó üzletet, míg egy állat- és kirakodóvásárban két édességelárusítót, valamint tíz vendéglátó üzletet vettek górcső alá. A vásáron és piacokon végzett húsz vizsgálat fele állapított meg mulasztást. Az ellenőrzések mindegyike során volt próbavásárlás is, ezek nyomán több mint félszáz hatósági kifogást emeltek.


Egy fogyasztóvédő a kimért ital mennyiségét ellenőrzi

A csomagolóanyag termék súlyába történő belemérése, illetve a feltüntetettnél magasabb ár felszámítása miatt összesen harmincegy esetben, átlagosan 644 forint többletszámolásra derült fény. A nyugtaadás kétszer maradt el, míg huszonegy esetben az érvényes hitelesítésű mérleg hiánya volt a probléma. Az árfeltüntetéssel kilencvenhét alkalommal akadt gond, két helyen pedig fiatalkorúakat is kiszolgáltak, számukra tiltott dohány- és alkoholtermékekkel.

A feltárt hiányosságok, mulasztások miatt hatvannyolc üzemeltetőt határozatban köteleztek a jogsértés megszüntetésére, míg hatvannégy esetben összesen 1,9 millió forint fogyasztóvédelmi, egy ízben pedig tizenötezer forint szabálysértési bírságot szabtak ki.

Forrás: Heol.hu

   

   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés