Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

BKV - három gyanúsított őrizetben

Munkatársunktól, 2010. február 04. - csütörtök 09:59
Címkék: bkv, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Regőczi Miklóst, a BKV Zrt. volt vezérigazgató-helyettesét, Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezetőt és Mesterházy Ernő városházi főtanácsadót is őrizetbe vette szerdán a rendőrség hűtlen kezelés gyanúja miatt a BKV-val kapcsolatos nyomozás során.Tafferner Éva, a BRFK szóvivője megerősítette, hogy a közlekedési vállalat két volt vezető beosztású munkatársát, valamint a fővárosi főtanácsadót is őrizetbe vették hűtlen kezelés gyanúja miatt. A szóvivő közlése szerint mindhárom gyanúsított vallomást tett, de a gyanúsítás ellen panasszal éltek. Hozzátette: a nap folyamán tartott házkutatások során több tanácsadói szerződést, BKV-val kapcsolatos dokumentumot és számítógépeket foglaltak le.

A rendőrség a Főpolgármesteri Hivatal egyik irodájában is házkutatást tartott. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményéből az derült ki, hogy Tóthfalusi Györgyöt, a BKV volt igazgatósági elnökét felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják és házkutatást tartottak a férfi városházán lévő irodájában.

Pap Gábor, Mesterházy Ernő ügyvédje azt mondta: teljes jogi képtelenség maga a gyanúsítás, amely ellen védence panasszal élt. A védő álláspontja szerint a mintegy négy órán át tartó kihallgatás során tisztázták a gyanúsítás jogi képtelenségét.

mti
Regőczi Miklós

A rendőrség szerdán közleményben tudatta: hat emberrel közölt újabb gyanúsítást a gazdaságvédelmi főosztály a BKV Zrt.-vel kapcsolatos büntetőeljárás során. A másik három gyanúsított szabadlábon védekezhet. "Az eljárás adatai szerint R. Miklós megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy mint a BKV egykori értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettese, Z. Tibor mint a BKV egykori főosztályvezetője a társaság veszteséges működése ellenére a vagyonkezelési kötelezettségük megszegésével a BKV nevében szükségtelen és indokolatlan kommunikációs szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói és megbízási szerződéseket kötöttek, illetve igazoltak különböző teljesítéseket".

Regőczi Miklóst hűtlen kezelés, Zelenák Tibort bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés miatt hallgatták ki a nyomozók, akik szerint a volt vezérigazgató-helyettes tizenkét cég vonatkozásában mintegy 81 millió forint, Zelenák Tibor pedig hat cég vonatkozásában több mint harmincmillió forint vagyoni hátrányt okozott a közlekedési társaságnak.

A nyomozók Horváth Évát ismét gyanúsítottként hallgatták ki. felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt. A közlemény szerint "a nő szándékosan rábírta a BKV vagyonkezelési kötelezettséggel rendelkező vezetőit, hogy kötelességüket megszegve a társaság veszteséges működésével össze nem egyeztethető, szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket kössenek".

Szerdán a BKV-val kapcsolatos nyomozás során M. Lászlót is gyanúsítottként hallgatták ki bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt. A férfi egy kommunikációs betéti társaság vezetőjeként szándékosan segítséget nyújtott a BKV vezetőinek vagyonkezelési kötelezettségük megszegésében, ezzel mintegy 27 millió forint vagyoni hátrányt okozva a közlekedési társaságnak - tartalmazza a közlemény.

A közleményből kiderül az is, hogy Tóthfalusi Györgyöt felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják. A rendőrség közlése szerint "a BKV igazgatóságának egykori elnökeként a társaság veszteséges működése ellenére a BKV vagyonkezelési kötelezettséggel rendelkező vezetőit szándékosan rábírta arra, hogy megszegjék kötelezettségüket".

Ugyancsak gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Mesterházy Ernőt, aki a a gyanú szerint szintén szándékosan rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződések megkötésével kötelezettségüket megszegjék.

A szerdán meggyanúsított hat ember közül korábban hármat már hűtlen kezeléssel meggyanúsítottak Horváth Éva, Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes volt szóvivőjének a nyomozók álláspontja szerint fiktív foglalkoztatása miatt.

A rendőrség gyanúja szerint a volt szóvivő 2008. február 1. és 2009. szeptember 18. között úgy vett fel a BKV-tól összesen 24 millió forint munkabért, prémiumot és jutalmat, hogy azért ténylegesen nem végzett munkát. A nyomozók szerint Horváth Éva bűnsegédként hozzájárult a kifizetést engedélyezők által elkövetett hűtlen kezelés bűncselekményének elkövetéséhez. Horváth Évát ezzel a bűncselekménnyel január 8-án gyanúsították meg. Amiatt, hogy Horváth Éva részére juttatásokat és munkabér kifizetését engedélyezte, három nappal később Regőczi Miklóst is meggyanúsították. Ugyanezzel gyanúsítják Bolla Tibor gazdasági vezérigazgató-helyettest, aki Regőczit követően volt Horváth Éva felettese. A BKV korábbi közlése szerint azonban nem Bolla Tibor a felelős Horváth Éva foglalkoztatásáért, hanem egy főosztályvezető, aki már távozott a cégtől. Őt - Z. Tibort - a rendőrség szintén meggyanúsította Horváth Éva fiktív foglalkoztatása miatt, bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés gyanújával.

mti
Antal Attila elindul házi őrizetébe január 29-én

Horváth Éva fiktív foglalkoztatásához kapcsolódóan még egy BKV-s munkatársat, egy adminisztrátorként dolgozó nőt gyanúsítanak bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés miatt. A BKV-val kapcsolatos nyomozások során a múlt héten vették őrizetbe, majd helyezték házi őrizetbe Antal Attila volt vezérigazgatót, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2007. január elseje és 2008. április 17. között vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte szükségtelen és indokolatlan szolgáltatásokra kötött szerződésekkel, és indokolatlanul magas végkielégítések kifizetésével. Szintén a végkielégítésekkel összefüggésben gyanúsították meg különösen nagy kárt okozó csalással Szalainé Szilágyi Eleonórát, akit előzetes letartóztatásba helyeztek.

Házkutatás a MÁV Informatika Zrt.-nél
Rendőrkézen a BKV volt informatikai igazgatója

BKV - őrizetbe vették Mesterházy Ernőt

BKV - Tóthfalusi Györgyöt is kihallgatják

BKV - Antal Attila házi őrizetben van
Gőzerővel nyomoznak a BKV-nál
Őrizetben a BKV volt humánpolitikai igazgatója
Körözik a BKV informatikai igazgatóját

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza