Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Útmutató közüzemi számlákhoz

Munkatársunktól, 2009. április 15. - szerda 10:54
Címkék: fogyasztóvédelem, díj, áram, gáz, víz, szolgáltató, kiadvány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) összeállított egy olyan anyagot, melyben a teljes energiaszolgáltatással kapcsolatos alapfogalmakat, illetve Garantált szolgáltatásokat magyarázzák.


A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) honlapján kíván segítséget nyújtani azon fogyasztóknak, akik a közüzemi szolgáltatásokkal kapcsolatban fordulnak hozzá panasszal, illetve akik a sokszor átláthatatlan rendszer és díjfizetést szeretnék jobban megérteni. Emiatt a FEOSZ szakértői összeállítottak egy olyan anyagot, melyben a teljes energiaszolgáltatással kapcsolatos alapfogalmakat, illetve garantált szolgáltatásokat magyarázzák.

A villamosenergia-szolgáltatással kapcsolatban többek között útmutatást adnak arra nézve, mit jelent a havi- és éves elszámolás, ki minősül védendő fogyasztónak, továbbá a piacnyitásnak milyen hátulütői vannak. A földgáz szolgáltatások tekintetében szólnak a gázár-támogatásról, a fűtőérték és a korrekciós tényező olykor értelmezhetetlen fogalmáról, míg a távhő-szolgáltatásnál szintén elmagyarázzák az alapvető fogalmakat.

Forrás: Fogyasztók/Tóth Sándor Péter

Néha az alapfogalmak sem világosak


Szintén a honlapon olvasható a távhő-szolgáltatással kapcsolatos kaotikus rendszert magyarázó összeállítás, valamint magyarázatot nyújt a Szövetség az áramár kiszámolásához attól függően, mely szolgáltatóhoz tartozik a fogyasztó. Ugyancsak magyarázatot nyújtanak arról, hogyan számolható ki az adott háztartás gázára.

Forrás: FEOSZ
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Tretuv, 2009. május 08. - péntek 15:21

Nálunk 2 háztömb van és 12 lakás. Mindenkinek van saját almérője csak nekünk nincs. nos a vicc ott van hogy nekünk kijött tömb elszámolás, -15 köbméteres fogyasztás 2 hónapra és ugyan azon számlán számoltak el !!!!30m3!!!! (Ja ketten élünk a lakásban gyerek nélkül.)

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza