Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kéretlen nyeremény a Mester Kiadótól

Emi, 2009. január 08. - csütörtök 15:44
Címkék: átverés, reklám, hirdetés, kereskedő, kiadvány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ha nyolc napon belül visszaküldöm a megrendelőt, három részes táskaszett boldog tulajdonosa is lehetek! Mindezt csupán 990 forintért! Ha tetszik a csomag, semmit sem kell tennem. Gáláns a cég: 3-4 hetente újabb csomagot küld majd 1290 forintért.


Tegnap a postaládámban nylon csomagolású színes kis pakkot találtam. Rutinos mozdulattal szoktam a kukába penderíteni ezeket, még akkor is, ha az autónyereményemről értesítenek ki benne.

Forrás: photos.com
A gyerkőcöket izgatta a színes papír, úgyhogy kibontottam nekik. Amíg ők kártyáztak, én elolvastam a nagyszerű lehetőségeket amiket felkínáltak nekem. Ezeket most megosztom Önökkel és Veletek hogy együtt nevessünk fogcsikorgatva sokadszorra!

Örömmel értesítettek, hogy szerencsés kiválasztott vagyok, mert megkaphattam a bemutatócsomagukat. Az értékes lapokon túl még kicsi tasakocskát is tartalmaz a pakk, amit gyorsan ki kell bontani, hogy megtudjam, ezüst vagy arany színű tortát tartalmaz-e... Még több értékes kártyácskára lehet ezáltal szert tenni: tároló mappára, sőt színes tematikus elválasztókártyákra is! Nem tudom melyiket nyertem, nem bontottam ki, de biztos az arany színűt. Sőt! Ha nyolc napon belül visszaküldöm a megrendelőt, három részes táska-szett boldog tulajdonosa is lehetek! És mindezt csupán 990 forintért! Ha tetszik a csomag, semmit sem kell tennem. Gáláns a cég: 3-4 hetente újabb csomagot küld majd 1290 forintért.

Mivel nem rendeltem meg a jószándékú kiadótól a csomagot, nyilván nem is érdekel az ajánlatuk, tehát lazán dobhatnám a kukába, DE:

-Az a gond, hogy értesíteni kell a Kiadót arról: nem kérem a csomagot.
-A küldeményüket nyolc munkanapon belül, megfelelően bérmentesítve vissza kell küldenem.
-Nyilatkoznom kell arról, hogy a jövőben nem kérek küldeményeket és hogy töröljék adataimat a rendszerükből.

De ha egyszer nem kértem a küldeményüket viszont küldözgetik tovább és kibontás nélkül továbbra is a kukába hajítom, akkor összegyűlhet az igen tisztelt jószándékú kiadó felé pár hónap alatt több ezer forintos tartozásom. És mivel megrendelőt nem írtam alá nem fogok tudni a jogtalanul követelt tartozásomról. De nem kell aggódnom, mert az Intrum Justitia Kft. majd megkeres és jogosan fogja követelni, a kiadó velem szemben felmerülő kinnlevőségeit, mert hát ugye ők kikézbesítették a küldeményeket. És akkor majd bánhatom, hogy nem jártam el becsületes állampolgár módjára tisztességesen! Miért nem olvastam el a reklámkiadványnak feltételezett bemutatócsomagot!!!!

Szerintem ez nem korrekt az emberekkel szemben, hiába hivatkozik a kiadó etikai normákra. Ez nem etikus. Mivel nem ajánlott a küldemény, nem biztos, hogy a postás bedobja. Ha be is dobja, mivel nem kértem, kidobom. Nem köttetett szerződés. Illetve lehet, hogy igen, de az egyoldalú. Hiányzik az aláírásom is. Ezek után tényleg jogosan behajtható a tartozásom? Az emberek nagy része ilyenkor csendesen fizet, mert azt gondolja hibázott. Az a véleményem, hogy a cég nem követelheti esetünkben a tartozás megfizetését. Tévednék? A Magyar Áruküldők Egyesületének tagjai többek közt: az OTTO, a Quelle, a Starkl stb. Ők nem ezt az üzletpolitikát folytatják, nem sózzák rá a termékeiket a potenciális vevőkre. Esetleg a kiadónak nem is az eladás a lényeg, hanem a haszonszerzés bármi áron?
Emi

A fenti levél alapján írt ügyvédi szakvéleményt itt olvashatja!
 
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Szasza27, 2014. január 09. - csütörtök 19:50

Én is kaptam anno tigrises meg repülőgépes dvd-t. Azt írták h ha tetszik akkor fizessem be a mellékelt csekket ha nem akkor küldjem vissza nekik. Nameg az apjuk faszát! Nem kértem, nem írtam alá semmit sem, nem vettem át semmit sem hivatalosan úgyhogy bekaphatják. Nem majd saját költségen visszapostázom nekik. Hülyék ezek, vagy mi?

FANTASZTIKUS LEHETŐSÉG MESTER KIADÓ KFT LEVÉLSZEMÉT !, 2012. szeptember 10. - hétfő 19:33

Ha az égből is zúdulnak ránk , ezek a lefosható reklámanyagok milliói POTYOGNAK akkor sem nyalja már fel a MAGYAR , a NET világa sem , több TÍZEZER Ft-ért venni nyomtatott szemetet mamok , majd + ügyvédi felszólítás 40000 HUF-ért ? Mikor már elérhető minden harmadik lakásban net .2012.-ben még mindig próbálkozik ez a görény levakarhatatlan pofátlan + gerinctelen cég. Elmebeteg együgyü kötsög dumájával próbálja ismét a sok szerencsétlent behúzni. Aljas módszer gyerekek címeire küldenek nyomorult ezt+ azt nyersz küld vissza .Mesterkiadó Lúzerkiadó ejnye megélhetési átverés ? Minek nevezzük ? Gyerekek miért nem mentek már a pitsába ? Inkább dolgozzatok A SVéD cég anyavállalatot meg küldjétek vissza a rákba a többi 35 ökör céggel együtt , ott az északi féltekén szemeteljétek tele a kötsög országotokat. Ne a Magyar lakosok postaládáit tömjétek tele kéretlenül levélszeméttel aljas módon illegális címlistákkal kereskedünk mert mi külhonból megmondjuk hogyan éljetek!

Bognár Éva, 2009. január 27. - kedd 21:37

Tisztelt B.Kata! Pár éve személyesen visszavittem a nem rendelt csomagot a MK-nak. Ezek után küldtek egy felszólítólevelet, hogy fizessem ki a csomagot. Felhívtam őket, hogy személyesen a Bajnok utcába vittem, egy ajtóval szembenülő hölgy vette át tőlem, semmilyen igazolást nem adott az átvételről azzal, hogy nem szükséges. ÍGy nekem sem szükséges olyanért fizetni, amit visszaadtam nekik! Megfenyegettek, hogy bíróságra viszik az ügyet, mondtam, én viszont perelem őket. Ezzel elmaradtak a felszólítások, de mint az előbb is írtam, nem fogadják el azóta a bemutató csomagra a rendelést (de rengeteg újságban, hetilapokban "nyomják" a reklámfogásaikat). Éva

Bognár Éva, 2009. január 27. - kedd 21:31

Én többször rendeltem a Mester Kiadótól. De mivel az első csomag után nem kértem többet és ezt telefonon közöltem is velük, nem fogadják el a bemutatócsomagra a megrendelésemet. pedig mindig azt reklámozzák, hogy nem kötelező a többi csomag megrendelését, ill. le lehet mondani minden hátrány nélkül. Mikor erre hivatkoztam, azt közölték, hogy kizártak a bemutató csomag megrendeléséből, mert nem fogadom el a további csomagjaikat teljes áron. A hivatalos kizárási feltételekben ilyen nem szerepel. Tehát csak akkor küldenek bemutatócsomagot, ha feltételezik, hogy utána folyamatosan lehet küldözgetni a teljes áru csomagokat, akár kérik, akár nem. Ha nem kérik, egy idő után "megsértődnek" a Mesterkiadónál és nem fogadják el a rendelést!

ejnye, 2009. január 20. - kedd 01:08

Kedves B. Kata! Pontosan erről írtam az előző hozzászólásomban: ha nem kell, nem küldöm vissza - ennyi! Ha többé semmire nem vágyom az adott cég ajánlatából, azt jelzem - tudomásul veszik, és ahhoz tartják magukat. A RD-nél és a MK-nál bevált. Lehet, hogy én figyelmesen elolvastam az anyagot...? ;-) Engem a kéretlen ajánlatoknál sokkal jobban felháborít az, amikor egy konkrét problémával fordulok egy mobilcég ügyfélszolgálatához, és az ügyintéző azelőtt(!) ajánlgat nekem akciós készüléket, hogy érdemben foglalkozna azzal a kérdéssel, ami miatt felhívtam. :-S

Sárosi Sándor, 2009. január 19. - hétfő 22:33

Még egy apróság. Na nehogy már nekem kelljen az összes reklámozót felhívnom és megkérnem hogy ne küldjön több ajánlatot! Nem fordítva kellene?

Sárosi Sándor, 2009. január 19. - hétfő 22:28

Kedves B. kata! Ön csak nem a Mester Kiadó alkalmazottja, netán vezetője? Évekkel ezelőtt letiltattam az adatnyilvántartóban az adataim kiadását, sőt írtam a kiadónak - ha mégegyszer kéretlen reklámanyagaikkal megkeresnek zaklatásért feljelentem őket. Az újabb trükkjük hogy nem névre szólóan küldik, hanem valamilyen újsággal szerződnek és az újsággal együtt a postás dobja be a kéretlen reklám anyagot. Mivel még soha nem vásároltam ilyen drágán (10 évvel ezelőtt 64 ezer forint) állatokról szóló kártyákat - ezért most minden megkeresést kitöltök és visszaküldök - egy nem lézező névvel és címmel - csökkentve eddigi túlfizetésem nagyságát. Sándor

B.Kata, 2009. január 15. - csütörtök 10:41

A panasz nem jogos! Én évekkel ezelőtt a Kiadónál dolgoztam, és a cég mindig tisztességesen viselkedett a vásárlókkal. Tagja is egy szövetségnek, ami a tisztességes áruküldőket tömöríti. 1. Az ajánlatot nem kell lemondani, mert az csak egy ajánlat. Ezt hívják direktmarketingnek. Lemondani csak akkor kell, ha megrendeli amit ajánlottak, hiszen az első megrendelés után 3-4 hetente automatikusan küldik a csomagot. Ha nem kéri, simán le lehet mondani és nem küldenek több csomagocskát. Ilyen egyszerű! 2. Semmilyen személyes adattal nem élt vissza a kiadó. A Központi Adatnyilvántartóban bárki letilthatja az adatait, és akkor nem keresik meg ilyen ajánlatokkal. Sőt, a kiadónál is kérheti, hogy az ő nevére és címére ne küldjenek több ajánlatot - miután ezt beállították, a kiadótól már nem fog kapni új ajánlatokat. Ilyen egyszerű! Csak egy kicsit figyelmesebben kellett volna elolvasni az anyagot. Üdvözlettel: B.Kata

GReddy, 2009. január 14. - szerda 21:58

Nem hinném, hogy a világon bárhol pénzt lehetne kérni egy kéretlen reklámlevélért. (Bár én itt semmin sem csodálkozom már!) A marketingmódszer UNDORÍTÓ, tizen, huszonéve olvastam a Reader's Digest-et, de mivel ennyire elfogadhatatlan reklámfogással élnek, akkor sem olvasom, amikor ingyen a ládámba dobják. Automatikusan dobom ki. A kiadónak természetesen mindene a profit. Élete Értelme a minél nagyobb Profit. A többi csak a körítés.

Zümmögény, 2009. január 08. - csütörtök 16:53

Nem az a probléma, hogy "szegény Emin rajta üt egy behajtócég, mert tudta nélkül szerződött", ez nyilván túlzás. A reklámozás módjával van baj. 1. Személyes adatokkal élt vissza a kiadó 2. Nyereményt hazudtak, hogy felhívják magukra a figyelmet 3. Kényszert sugalmaznak mindenféle műszerződéssel és önkényes feltételszabással RD módszere is hasonlóan pofátlan, meg a többi olyan cégé is, akik derült égből gratulálnak a gyanútlan embernek a műnyereményhez és mindenféle kocsikulcsokat és igen-nem válaszborítékokat küldözgetnek, hátha valaki bedől... Sok ember bizony bedől ennek, és szorgalmasan visszaküldik, amit kaptak. Később megbánják (ha egyáltalán rájönnek, hogy bepalizták őket). A kiadónak azonban jó üzlet volt. Rátukmált a vevőre valami olyan terméket, aminek a hiányát a vevő sosem fogalmazta volna meg magában csak úgy, magától... Rá kellett vezetni ugye ;-)


1 2

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza