Címketár

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 53 találat van a Fogyasztók.hu - fogyasztóvédelmi magazin oldalon


Az erkélyek meg rozsdásodnak tovább...

2008. augusztus 18. - hétfő 10:51

A lakóparkban a lakások körülbelül nyolcvan százalékánál hibádzik a garanciális munka. Már minden létező főnököt felhívtam a Strabagnál, de mindegyik csak hárít, és vagy a kapcsolattartó, vagy az alvállalkozó felé irányítanak, akik persze nem csinálnak semmit.


Valami nem stimmel a megvett autóval

2008. június 20. - péntek 14:01

Használt gépkocsi vásárlásakor fokozott elővigyázatossággal kell eljárni. Kipróbáláskor sok esetben nem derül fény a gépjármű hibájára, vagy a hibajelenségnek más oka van, mint amit gondoltunk. A jogszerzést vagy rendeltetésszerű használatot több körülmény korlátozhatja vagy meg is hiúsíthatja. A használt gépjármű eladóját jog- és kellékszavatossági felelősség terheli, azaz szavatol a vevő tulajdonszerzéséért, valamint azért, hogy a megvásárolt gépjármű rendeltetésszerű használatra alkalmas, illetve megfelel a szerződésben foglalt tulajdonságoknak.


Kötelező-e a közmű-hozzájárulás?

2008. június 17. - kedd 13:41

A szennyvízközmű-hálózat kiépítéséről szóló önkormányzati döntést rendszerint minden érintett lakos örömmel fogadja, egészen addig, amíg megérkezik hozzájuk a közmű-hozzájárulásról szóló értesítés. Vajon minden esetben jogszerűen köteleznek-e minket a hozzájárulás megfizetésére?


Mi a garancia megvett motorra?

2008. június 16. - hétfő 15:30

Szerződés keretében vett új motorkerékpárra egyéves jótállási kötelezettség van, még akkor is ha az eladó megpróbálja lealkudni.


Nem az fizet, aki gázt lopott...

2008. június 09. - hétfő 16:15

Mit tehetünk akkor, ha önhibánkon kívül nekünk kell mások helyett borsos bírságokat fizetni a szolgáltatónak?


Mivel nyírjuk a füvet?

2008. június 02. - hétfő 11:55

Kertészeti áruházakban megszokott látvány a motoros kaszák, szegélynyírók, fűnyírók, kistraktorok regimentje. Azt, hogy melyik mire jó, már kevesebben tudják. Van aki összekeveri a fűszegély nyírót a motoros fűkaszával, előbbiről úgy gondolva, hogy az alkalmas nagyobb területek karbantartására is. Ha gyepterületünk nyírására a fűnyíró gépet választjuk, nem árt ismernünk teljesítményét, illetve a benzines és árammal működő készülékek eltérő jellemzőit.


Biztonsági ajtó csere

2008. április 07. - hétfő 10:40

Itt állunk a kiszerelt, régi bejárati ajtóval. Ha visszaküldjük az újat, itt maradunk ajtó nélkül, esetleg elfogadhatjuk az általunk nem kért színű biztonsági ajtót.


Fogyasztásmérők extra költségei

2008. március 26. - szerda 11:00

Két összetartozó történet arról, hogy mitől drága az élet, amit a rendeletek (a hivatalos vélemények szerint) igyekeznek egyszerűsíteni és olcsóbbá tenni.


Legközelebb kettőt vegyek?

2008. március 25. - kedd 12:30

Formálisan tulajdonosa vagyok egy mosógépnek. Ráadásul nekem kell kinyomoznom, hogy ki a szerelő és miért hetes késéssel továbbította az alkatrészigényt.


Fércelt lakópark, eltűnt kivitelező

2008. március 20. - csütörtök 10:30

A kivitelező cég kontár munkát végzett, majd jogutód nélkül megszűnt; így a garanciális követeléseket nem lehet számonkérni. A javítás tetemes költségei a lakókat terhelik?

1 2 3 4 5 6


Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés