Címketár

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 175 találat van a Fogyasztók.hu - fogyasztóvédelmi magazin oldalon


Több kartellpert is nyert a GVH

2008. november 11. - kedd 14:44

A Fővárosi Ítélőtábla szeptemberben és októberben jogerősen is megerősített több, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kartellezés, fogyasztók megtévesztése, illetve erőfölénnyel való visszaélés miatt kiszabott büntetést.


4,5 millió forintos bírság megtévesztő hirdetésekért

2008. november 10. - hétfő 09:55

Összesen 4,5 millió forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) betegség diagnosztizáló, méregtelenítő készülékekre vonatkozó valótlan, vagy nem bizonyított, a fogyasztókat megtévesztő tájékoztatás miatt négy társaságra.


Pereket nyert a GVH

2008. november 04. - kedd 14:44

Két kartell és három fogyasztók megtévesztése miatt elkezdett, mindannyiszor jelentős bírság kiszabásával zárult döntése kapcsán indított pert nyert meg első fokon a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) - közölte a szervezet kedden.


Kerekasztal-beszélgetés a tisztességtelen kereskedelemről

2008. október 22. - szerda 10:22

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról szóló törvényben nevesített három eljáró hatóság - a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), valamint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) - megkötötte azt az együttműködési megállapodást, amely tisztázza, hogy milyen ügyben ki jár el - mondta Kathi Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főosztályvezetője kedden kerekasztal-beszélgetésen, Budapesten.


Nem szedi ki a Vanish a kakaófoltot

2008. október 13. - hétfő 14:26

A fogyasztók megtévesztése miatt tizenötmillió forintra bírságolta a Vanish klórmentes fehérítők forgalmazóját, a Reckitt Benckiser Kft.-t a Gazdaság Versenyhivatal (GVH), mert a televíziós reklámok állításával ellentétben a Vanish klórmentes fehérítők sem alkalmazhatóak az összes színes ruhára és a kakaófoltot sem tüntetik el.


Némely tévécsatornák csalnak a nyereményjátékokkal

2008. október 10. - péntek 15:33

Egyes tévécsatornák nem teljesítik azokat a vállalásaikat, amelyeket tavaly, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) interaktív telefonos nyereményjátékokról folytatott vizsgálata után tettek - közölte pénteken az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT).


Két üzletlánc megtévesztő akciói

2008. október 06. - hétfő 17:05

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Plus Élelmiszer Diszikont Kft. és a Csemege Match Zrt. is megtévesztette a fogyasztókat azzal, hogy akciós termékeinek egy részét már a leárazás első napján sem lehetett megvásárolni - közölte a hatóság hétfőn.


GVH bírság elmaradt helyreigazítások miatt

2008. szeptember 24. - szerda 17:31

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egy hónapig napi húszezer, azután pedig napi harmincezer forintra bírságolja a testsúlycsökkentő tabletták, valamint férfi potencia javító készítmények forgalmazásával foglalkozó D-BS vállalatcsoportot mindaddig, amíg az érintett cégek nem tesznek eleget helyreigazítási kötelezettségeiknek - közölte a versenyhatóság szerdán.


GVH bírság az FHB Életjáradék Zrt.-nek

2008. szeptember 19. - péntek 10:31

Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 19 millió forintos bírságot szabott ki az FHB Életjáradék Zrt.-re, mert a pénzügyi szolgáltató megtévesztően hirdette életjáradék konstrukcióit.


Új fogyasztóvédelmi törvény 2008 szeptemberétől

2008. szeptember 18. - csütörtök 15:51

Az uniós jogharmonizáció jegyében szeptember elsejétől lépett életbe a módosult fogyasztóvédelmi törvény, illetve a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény. Miért érdekes ez számunkra? Összefoglaljuk a lényeges változásokat.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18


Kommentek

Amerisave, 2019. július 20.

Elutasították-e a banktól vagy bármelyik pénzügyi cégtől származó kölcsönt? * Szüksége...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

hopkinson lance, 2019. július 18.

Jó nap,

Jelentkezzen itt mindenféle hitelre, függetlenül attól, hogy milyen pén...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. július 18.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés