Címketár

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 153 találat van a Fogyasztók.hu - fogyasztóvédelmi magazin oldalon


Ellentmondásos áramszámlák

2008. augusztus 04. - hétfő 13:31

A fogyasztók és különféle szolgáltatók között gyakran adódnak számlázással kapcsolatos problémák. Olykor a szolgáltatók által használt informatikai és számlázó-rendszerek, olykor a késedelmes vagy téves tartalmú bejelentések, néha pedig egyszerű félreértések állnak a háttérben.


Sárga csekk költségei - ki köteles viselni?

2008. augusztus 01. - péntek 17:01

Az elmúlt hetekben felkapott téma, hogy vajon ki köteles fedezni a „sárga csekk” (készpénz átutalási megbízás) költségeit. A vita egyes szolgáltatók valamint fogyasztóvédelmi szervezetek és a Fogyasztóvédelmi Hatóság között folyik. Alapjául a szolgáltatók azon törekvése szolgál, hogy különböző indokokra hivatkozva megpróbálják a készpénz átutalási megbízások költségeit a fogyasztókra hárítani. Jelen cikkünkben kizárólag a vitával kapcsolatos jogi hátteret ismertetjük, etikai szempontból nem kívánjuk megítélni a szolgáltatók eljárását.


Kizártak a közszolgáltatásokból

2008. július 30. - szerda 16:41

Modern világunkban vezetéken keresztül érkezik hozzánk a víz, gáz, áram. Mind olyan, a mindennapi élethez nélkülözhetetlen feltétel, amelynek biztosítása kötelező az állam részéről. A közszolgáltatásokhoz való hozzáférés feltételeit jogszabályok határozzák meg, amelyek alapján egyedi közüzemi szerződést kell kötni valamennyi fogyasztónak a közszolgáltatóval. A kényelemnek azonban ára van. A közüzemi szerződés tartalmazza, hogy milyen úton-módon lehet és kell a közszolgáltatás ellenértéket megfizetni.


Kikapcsolt elektromos készülék is fogyaszt áramot

2008. július 16. - szerda 09:11

Mindenkinek egyértelmű, hogy a bekapcsolt tévé, mosógép, és egyéb háztartási készülék áramot fogyaszt, de azt kevesen tudják, hogy ezek a masinák akkor is használnak energiát, amikor épp nem üzemelnek; ki vannak ugyan kapcsolva, de a konnektorból nem húzták ki őket.


Eljárás az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató ellen

2008. július 15. - kedd 12:31

A Magyar Energia Hivatal (Meh) eljárást indított az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató ellen, mert a cég 2007-ben nem teljesítette a minimális minőségi követelményeket, fogyasztóinál túl hosszú ideig volt áramkimaradás.


Névátírási mizéria az ELMŰ-nél

2008. június 23. - hétfő 09:11

Öt hónapja nem képes az ELMŰ adminisztrálni egy egyszerű fogyasztói névváltozást. Bejelentési kötelezettségünknek eleget tettünk, de még mindig az előző tulajdonos nevére érkeznek - már rendezett - számlák. Fizessünk duplán? Kész "ELMŰ-baj", ami ott folyik ügyintézés címen.


Meddig húzható a számlabefizetés?

2008. június 19. - csütörtök 17:11

Kivel ne esett volna meg, hogy egy-egy mobiltelefon- vagy villanyszámlát késve fizetett be? Utánajártunk, meddig húzható a nemfizetés, és mikor sokallja meg a dolgot a szolgáltató.


Nem fizettem, mert nem kaptam számlát

2008. június 04. - szerda 17:25

A számla megküldése a szolgáltató kötelessége. Mégis, mi a teendő akkor, ha a kiküldött számla rendszeresen nem érkezik meg a fogyasztóhoz, akinek emiatt késedelmi kamatot kell fizetnie? Ki tehet erről?


Becsaptak vagy óvatlan voltam?

2008. május 14. - szerda 13:21

Mindegy, hogy az áramot miért kötötték ki; újra kell csatlakozni. Bár nem olcsó a kiépítés, ha csupán földkábel engedélyezett.


Önkéntes áramszünet egy órára

2008. március 28. - péntek 14:25

Budapesten is lesz "Föld Órája" klímavédő akció. Aki csatlakozni szeretne a világméretű kezdeményezéshez, mindössze annyit kell tennie, hogy március 29-én este 20 órától hatvan percre kikapcsolja otthoni fényforrásait. A főváros díszkivilágítása is szünetel erre az időszakra.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16


Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés