Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kevesebb édesség és sonka fogy húsvétkor

MTI, 2014. április 16. - szerda 15:10
Címkék: Húsvét, sonka, édesség, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A húsvéti időszakban vásárolt édességek mennyisége évről-évre csökken, de kevesebb fogy a sonkából is - derül ki a GfK piackutató intézet adataiból.


A húsvéthoz kapcsolódva tízből négy magyar család vásárol csokoládét és édességet. A szezonális finomságok vásárlóközönsége évek óta stabil, de a háztartások által megvett mennyiség egyre csökken - közölte a GfK szerdán.

A közlemény szerint a húsvéti ajándékcsomagok iránti kereslet jelentősen visszaesett tavaly. Míg a 2012-es húsvéti időszakban átlagosan 1860 forintot költött egy háztartás ajándékcsomagra, addig tavaly már csak átlagosan 1580 forintot szánt az ünnepi ajándékra. Stabil viszont a csokoládéfigurák iránti kereslet, húsvéti nyulakra, tojásokra, illetve egyéb figurákra megközelítőleg 1950 forintot költött egy háztartás mindkét évben.Az ünnepi édesség vásárlásánál az ismert márkanevek és az általuk garantált minőség fontos szempont a magyar családok számára. A kereskedelmi márkák jelentősége a húsvéti édességek piacán továbbra is messze elmarad a napi fogyasztási cikkek teljes piacán mért átlagtól. Az olcsóbb sajátmárkás húsvéti édességek vásárlói bázisuk csaknem 40 százalékát vesztették el a 2013. március-áprilisi időszakban a megelőző évhez képest - közölte a GfK.

Az ünnepi időszak másik hagyományosan fontos terméke a sonka; míg a tavalyi év egy átlagos hónapjában ötből egy háztartás vett sonkát, addig a húsvéti szezonban a duplájára emelkedett a vásárlók száma.

-

A háztartások tavaly a húsvéti időszakban vásárolták az éves szinten elfogyasztott sonkamennyiség csaknem felét. Ugyanakkor a 2012-es csúcsidőszakhoz képest 9 százalékkal kevesebb sonka fogyott 2013-ban. Az értékbeli forgalom viszont lényegében stabil maradt a jelentős áremelkedés miatt.

A húsvéti főtt füstölt-sonkát az idősebb, 50 év feletti háziasszony által vezetett háztartások vásárolták nagyobb arányban, a 39 évnél fiatalabb háziasszony által vezetett háztartások viszont országos arányukhoz képest kevésbé vették ezeket a húskészítményeket.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza