Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Új főzőkonyhát adtak át Nagykanizsán

Munkatársunktól, 2014. április 03. - csütörtök 14:21
Címkék: menza, főzőkonyha, Nagykanizsa
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Sikeres próbaüzem után átadták a Hevesi Sándor Általános Iskola felújított főzőkonyháját. A 2012-2015 között csaknem 170 millió forintból megvalósuló modernizációs program az önkormányzati fenntartású óvodák, iskolák és szociális intézmények főző- és kiszolgáló helységeit érintik. A Hevesi Sándor Általános Iskola konyhájával együtt három közintézményben zárult le a felújítás, így ezer óvodás és hatszáz iskolás kanizsai gyermek már az intézményében készített friss ételeket fogyaszthatja. A beruházásokat a városi közétkeztetésért is felelős PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. végzi.


Az eredeti tervekhez képest gyorsabban zajlik Nagykanizsa Megyei Jogú Város közintézményeinek, óvodáinak, iskoláinak és szociális ellátó intézmények konyháit, tálalóit és kiszolgáló létesítményeit érintő modernizációs program. Az összesen közel 170 millió forintos beruházás sorozat 2012-ben indult, első ütemében három nagykanizsai közintézmény főző- és kiszolgáló helységei újultak meg.

A ma átadott Hevesi Sándor Általános Iskola főzőkonyhája hatszáz kisdiák, míg a közelmúltban újjáépített Központi Óvoda konyhája ezer nagykanizsai óvodás gyermek teljes körű ellátására alkalmas. Az első ütem a kertvárosi Sánc utcai óvoda tálalóját is érintette, így már ebben az intézményben is korszerű körülmények között zajlik az óvodások kiszolgálása.

mti

Az átadott főzőkonyhák teljes mértékben megfelelnek a jogszabályi és hatósági előírásoknak, valamint a HACCP- és négy különböző ISO-szabvány előírásainak is. A fejlesztéseket a közétkeztetési szolgáltatást közösségi közbeszerzési eljárásban elnyert PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. végzi. A beruházások során a burkolatok és falfelületek megújítása mellett speciális nagyüzemi technikai eszközöket, zsámolyokat, melegen tartó pultokat, illetve az egyéb konyhagépeket is lecserélték.

Vargáné Achátz Zsuzsanna, a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. szakmai igazgatója a mai átadó ünnepségen hangsúlyozta, hogy a fejlesztési költségeket teljes egészében társaságuk finanszírozta. A megállapodás értelmében a felújított konyhák és étkezők, az új gépek és berendezések az önkormányzat tulajdonában maradnak, tehát a város vagyonát gyarapítják. A szakmai igazgató véleménye szerint, a beruházások igazi nyertesei a kanizsai gyermekek és idős ellátottak lesznek, hiszen friss és egészségesebb, rostokban gazdagabb étel kerül az asztalukra.

Ehhez a cikkhez nem lehet hozzászólni.

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza