Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Mosószer-hamisítókat fogott a NAV

MTI, 2014. március 07. - péntek 10:51
Címkék: NAV, mosószer, hamisítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Elfogtak egy észak-alföldi és két Pest megyei mosószer-hamisító csoportot, amelyek a gyanú szerint több mint százmillió forint kárt okoztak a védjegytulajdonosoknak.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: az észak-alföldi esetben egy tisztítószerek nagykereskedelmével foglalkozó kft. nagy tételben, ezerliteres tartályokban importált gyengébb minőségű, de legálisan forgalomban lévő folyékony mosószert Szlovákiából. A terméket flakonokba töltötték, majd a különböző márkájú mosószercímkéket postán vagy futárszolgálattal eljutatták a viszonteladóknak, akik a flakonokra ragasztották.

Abban az akcióban a pénzügyőrök és a revizorok négy megyében, huszonhárom helyszínen tartottak házkutatást, egyebek mellett a nyíregyházi elosztóközpontban. A pénzügyi nyomozók több mint húszezer liter folyékony mosószert, ezer kilogramm mosóport, mintegy hétezer hamis címkét, kupakokat, flakonokat és egymillió forint készpénzt is lefoglaltak.

Nyolc embert elfogtak és gyanúsítottként hallgattak ki iparjogvédelmi jogok üzletszerűen elkövetett megsértésének gyanúja miatt. A bíróság elrendelte három ember őrizetét.

Az észak-alföldi régióban a NAV pénzügyi nyomozói ebben a negyedévben már a második nagy mosószer-hamisító csoportot fogták el - írták a közleményben.

Emellett Pest megyében csaknem egy időben fogtak el két, szintén mosószer-hamisítással foglalkozó csoportot. A pénzügyőr járőrök előbb a főváros XVII. kerületében, majd Kistarcsán tartottak raktárellenőrzést. Mindkét helyen tetten érték az elkövetőket.

A pénzügyi nyomozók a két helyszínen flakonokban mintegy 37 ezer liter mosószert, 22 ezerliteres tartályban pedig ismeretlen eredetű folyadékot találtak, továbbá töltőberendezéseket, címkéző gépeket, flakonokat és címkéket foglaltak le. A budapesti raktárban a mosószeren kívül öblítőt, tisztítószert és sampont is csomagoltak.

Ebben a két ügyben tizenkét embert hallgattak ki gyanúsítottként iparjogvédelmi jogok megsértése miatt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

timcsi32, 2014. május 28. - szerda 16:29

Mit tegyünk ha hamis mosószerrel találkozunk. https://www.youtube.com/watch?v=GUfzfr-SXrw

Kommentek

sara, 2019. október 15.

Üdv mindenkinek!
Sara vagyok, jelenleg Tata-ban él. Magyarországon özvegy vagyok, két gy...

Évi egy fogkefe

Helena Robert, 2019. október 15.

A nevem Helena Robert, néhány hónappal ezelőtt nagy szükségem volt hitelre, de csalás és ves...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Norbert , 2019. október 15.

Helló, Norbert vagyok, pénzügyi válságban van? mivel hazámban jelenleg pénzügyi válság va...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés