Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Változások a jelzáloghitel felmondása körül

MTI, 2014. február 27. - csütörtök 09:01
Címkék: jelzálog, hitel,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Március 1-től, mielőtt a bank felmondaná a jelzáloghitel szerződést, részletes elszámolást kell készítenie az addigi fizetésekről és a fennálló tartozásról - tartalmazza az új hitelintézeti törvény.


Jelenleg is köteles a bank az írásbeli fizetési felszólításban felhívni a hitel felvevőjének, valamint a kezes figyelmét is néhány fontos dologra. Így a teljes fennálló és a lejárt tartozás összegére, a fizetendő kamat és késedelmi kamat mértékére, valamint a nemfizetés esetén növekvő kamatteherre és a tartozás rendezésének elmaradása esetén várható jogkövetkezményekre.

Március 1-től a bank kötelezettsége lesz, hogy a fizetési felszólításhoz részletes elszámolást mellékeljen. Ebben be kell mutatni a szerződés megkötésétől kezdődően, az egyes évek befizetéseit, de ha a az adós kéri, akkor az addigi fizetést havi bontásban kell közölni. Ki kell mutatni a visszafizetett tőke összegét, az elszámolt kamatot, késedelmi kamatot és az egyéb költségeket. Végül a tőkésített kamatot és a fennálló tartozást kell tartalmaznia a kimutatásnak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

aktivista, 2014. március 03. - hétfő 13:56

Sajnos ez így van! Hiába vannak az intézkedések,mert a bankok ehhez is megtalálták a kiskaput!Már üzengetnek még ilyen személyes megkeresőkkel is! Zaklatnak,zsarolnak és ami a leg bosszantóbb,hogy olyan kölcsönöket ajánlanak,amiből a tartozásokat rendezhetjük!Persze uzsorakamattal!MÉG BÁR LISTÁSOKNAK IS! Ugye nem vonatkozik rájuk az uzsoratörvény?!!!!! A behajtó cégek nyomják is a zsaroló leveleiket,mint a számlagyár! Rendesen aktívak! Hetente 3-4 db.nehogy má jólérezze magát az adós! Csak az a rémisztő,hogy ezeket kikkel fizettetik ki?A postai költség nem olyan olcsó,hogy ingyen kihordják a leveleket!GEBINBEN gyártják.Több ezer lehet országos színten! Ez is jó üzlet valakinek.Érdekes,hogy ezeket senki sem vizsgálja!Hol van a fogyasztóvédelem? URAK! senkinek sem tűnnek fel ezek? Rengetegszer leírtuk többen és semmi hatása!

Matus László, 2014. február 28. - péntek 06:59

Nesze semmi, fogd meg jól! Egy újabb "nagy, adósmentő" intézkedés ami valójában csak egy szemfényvesztés! Nem az az adósok gondja,hogy a bank számítógépe nem tud számolni, hanem azok a díjak és kamatok, meg különféle költségek sokasága és nagysága amiket kifizettetnek velük.

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza