Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Változások a jelzáloghitel felmondása körül

MTI, 2014. február 27. - csütörtök 09:01
Címkék: jelzálog, hitel,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Március 1-től, mielőtt a bank felmondaná a jelzáloghitel szerződést, részletes elszámolást kell készítenie az addigi fizetésekről és a fennálló tartozásról - tartalmazza az új hitelintézeti törvény.


Jelenleg is köteles a bank az írásbeli fizetési felszólításban felhívni a hitel felvevőjének, valamint a kezes figyelmét is néhány fontos dologra. Így a teljes fennálló és a lejárt tartozás összegére, a fizetendő kamat és késedelmi kamat mértékére, valamint a nemfizetés esetén növekvő kamatteherre és a tartozás rendezésének elmaradása esetén várható jogkövetkezményekre.

Március 1-től a bank kötelezettsége lesz, hogy a fizetési felszólításhoz részletes elszámolást mellékeljen. Ebben be kell mutatni a szerződés megkötésétől kezdődően, az egyes évek befizetéseit, de ha a az adós kéri, akkor az addigi fizetést havi bontásban kell közölni. Ki kell mutatni a visszafizetett tőke összegét, az elszámolt kamatot, késedelmi kamatot és az egyéb költségeket. Végül a tőkésített kamatot és a fennálló tartozást kell tartalmaznia a kimutatásnak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

aktivista, 2014. március 03. - hétfő 13:56

Sajnos ez így van! Hiába vannak az intézkedések,mert a bankok ehhez is megtalálták a kiskaput!Már üzengetnek még ilyen személyes megkeresőkkel is! Zaklatnak,zsarolnak és ami a leg bosszantóbb,hogy olyan kölcsönöket ajánlanak,amiből a tartozásokat rendezhetjük!Persze uzsorakamattal!MÉG BÁR LISTÁSOKNAK IS! Ugye nem vonatkozik rájuk az uzsoratörvény?!!!!! A behajtó cégek nyomják is a zsaroló leveleiket,mint a számlagyár! Rendesen aktívak! Hetente 3-4 db.nehogy má jólérezze magát az adós! Csak az a rémisztő,hogy ezeket kikkel fizettetik ki?A postai költség nem olyan olcsó,hogy ingyen kihordják a leveleket!GEBINBEN gyártják.Több ezer lehet országos színten! Ez is jó üzlet valakinek.Érdekes,hogy ezeket senki sem vizsgálja!Hol van a fogyasztóvédelem? URAK! senkinek sem tűnnek fel ezek? Rengetegszer leírtuk többen és semmi hatása!

Matus László, 2014. február 28. - péntek 06:59

Nesze semmi, fogd meg jól! Egy újabb "nagy, adósmentő" intézkedés ami valójában csak egy szemfényvesztés! Nem az az adósok gondja,hogy a bank számítógépe nem tud számolni, hanem azok a díjak és kamatok, meg különféle költségek sokasága és nagysága amiket kifizettetnek velük.

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza