Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megtévesztett a Shell, büntetett a GVH

MTI, 2014. január 17. - péntek 12:53
Címkék: Shell, GVH
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Huszonöt millió forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Shell Hungary Zrt.-re, mivel megtévesztette a fogyasztókat - közölte a versenyhatóság csütörtökön az MTI-vel. A Shell Hungary Zrt. nem ért egyet a GVH-val, és úgy véli, teljes mértékben megfelelt a Magyarországon hatályos jogszabályoknak.


A GVH úgy ítélte meg, bár a Shell Hungary Zrt. a Shell FuelSave Euro 95 és Diesel üzemanyagokat népszerűsítő kampányában azt ígérte, hogy a termékek használatával minden gépjármű esetében fogyasztáscsökkentés következik be, a fogyasztók egy nem elhanyagolható része nem tapasztalta ezt.

A GVH ugyanakkor kitért arra is, hogy a tények - azaz a különböző tesztek adatai - azt mutatták, hogy a Shell FuelSave termékekkel valóban elérhető a fogyasztók egy része számára a tankonkénti akár 1 liternyi üzemanyag-megtakarítás.

MTI

Ezért a GVH arra a megállapításra jutott, hogy a Shell Hungary Zrt. a fogyasztókat megtévesztette, amikor 2011. szeptember 6. és 2012 márciusa között egyes kereskedelmi kommunikációiban azt állította, hogy a két üzemanyag használatával üzemanyag is megtakarítható; továbbá 2012. március 21-től 2012 októberéig egyes kereskedelmi kommunikációiban azt is állította, hogy a Shell két üzemanyagának alkalmazásával minden gépjármű esetében fogyasztáscsökkentés következik be.

A GVH közlése szerint súlyosító körülménynek minősült az ügyben, hogy a jogsértő kereskedelmi gyakorlat a fogyasztók igen széles körét érte el. Enyhítő körülménynek számított viszont a Shell Hungary Zrt. jogszabályokban előírtat meghaladó mértékű együttműködése - olvasható a közleményben.

A Shell Hungary Zrt. csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: "nagyon csalódott" a GVH döntése miatt, és véleménye szerint teljes mértékben megfeleltek a Magyarországon hatályos jogszabályoknak. A GVH döntés, amely szerint a Shell FuelSave üzemanyagok üzenetei - "Akár 1 liter megtakarítás tankonként" és "Fogyasztáscsökkentésre tervezve" - megtévesztőek voltak, a Shell szerint nem helyes, és nem tükrözi azon tényeket és adatokat, amelyeket benyújtottak az eljárás során.

A fogyasztók továbbra is teljes bizalommal vásárolhatják a Shell FuelSave Euro 95 és Shell FuelSave Diesel üzemanyagokat - hangsúlyozza a Shell. A közlemény szerint a cég mérlegeli a döntéssel kapcsolatos összes lehetőségét.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2014. január 20. - hétfő 07:43

Tisztára mint a devizahitel! Vedd fel,kedvező,olcsó,spórolsz vele. "csak" itt nem büntet a hivatal olyan buzgón.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza