Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fokozott élelmiszer-ellenőrzés az ünnepek előtt

MTI, 2013. december 18. - szerda 10:21
Címkék: élelmiszer, NÉBIH, ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) fokozott élelmiszer-ellenőrzést rendelt el az ünnepek előtt - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.


A közlemény szerint a téli élelmiszer-ellenőrzések a hivatal koordinálásával december 31-ig tartanak, s a megyei kormányhivatalokhoz tartozó szakemberek hajtják végre az ország egész területén, főként az ilyenkor népszerű termékeket vizsgálják.

Az akció kiterjed többek között a friss húsra, a pácolt, füstölt, nyers vagy főtt húskészítményekre és virslikre, továbbá vizsgálják az édesipari termékeket, borokat, pezsgőket, a szezonális zöldség-gyümölcsöt és az állatszállítmányokat.

NÉBIH

Közleményében a NÉBIH kiemelte: a téli élelmiszer-ellenőrzések első szakasza december 10-én zárult, országosan 3883 ellenőrzést végeztek a szakemberek.

Ez idő alatt az ellenőrök leggyakrabban higiéniai hiányosságokat, a termékek minőségével és összetételével kapcsolatos szabálytalanságokat, valamint a nyomon követhetőségre vonatkozó hiányosságokat tapasztaltak.

A hatóság szakemberei több mint 21 ezer hazai és külföldi élelmiszertételt vizsgáltak meg, amelyek 2 százalékát, mintegy 92 tonnát kivontak a forgalomból, leggyakrabban a fogyaszthatósági, illetve minőség megőrzési idő lejárta és jelölési hiba miatt.

Kivontak a forgalomból az Európai Unió gyorsvészjelző rendszerén (RASFF) érkezett riasztás alapján egy Kínából származó 16 tonnás kakaópor-szállítmányt is, szennyezettség miatt.

Az ellenőrzött vendéglátó egységek 76 százaléka megfelelően, biztonságosan üzemelt, hatósági intézkedésre csupán 5 százaléknál volt szükség, édességet csak a minőség-megőrzési idő lejárta miatt kellett kivonni a forgalomból.

A 930 állatszállítmány ellenőrzése során 3 esetben kellett állatvédelmi bírságot kiszabni. A téli élelmiszer-ellenőrzések első szakaszában a feltárt szabálytalanságok miatt 67 alkalommal figyelmeztetést, 136 esetben bírság kiszabását rendelték el, s összesen 18 284 304 forint bírságot szabtak ki a szakemberek - közölte a NÉBIH.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

pluscredit, 2019. augusztus 22.

Jó reggelt kívánok.
Pénzhitelekre volt szükség az egyének között, hogy megbirkózzan...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

pluscredit, 2019. augusztus 22.

Jó reggelt kívánok.
Pénzhitelekre volt szükség az egyének között, hogy megbirkózzan...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Valeria Marco, 2019. augusztus 21.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés