Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fokozott élelmiszer-ellenőrzés az ünnepek előtt

MTI, 2013. december 18. - szerda 10:21
Címkék: élelmiszer, NÉBIH, ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) fokozott élelmiszer-ellenőrzést rendelt el az ünnepek előtt - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.


A közlemény szerint a téli élelmiszer-ellenőrzések a hivatal koordinálásával december 31-ig tartanak, s a megyei kormányhivatalokhoz tartozó szakemberek hajtják végre az ország egész területén, főként az ilyenkor népszerű termékeket vizsgálják.

Az akció kiterjed többek között a friss húsra, a pácolt, füstölt, nyers vagy főtt húskészítményekre és virslikre, továbbá vizsgálják az édesipari termékeket, borokat, pezsgőket, a szezonális zöldség-gyümölcsöt és az állatszállítmányokat.

NÉBIH

Közleményében a NÉBIH kiemelte: a téli élelmiszer-ellenőrzések első szakasza december 10-én zárult, országosan 3883 ellenőrzést végeztek a szakemberek.

Ez idő alatt az ellenőrök leggyakrabban higiéniai hiányosságokat, a termékek minőségével és összetételével kapcsolatos szabálytalanságokat, valamint a nyomon követhetőségre vonatkozó hiányosságokat tapasztaltak.

A hatóság szakemberei több mint 21 ezer hazai és külföldi élelmiszertételt vizsgáltak meg, amelyek 2 százalékát, mintegy 92 tonnát kivontak a forgalomból, leggyakrabban a fogyaszthatósági, illetve minőség megőrzési idő lejárta és jelölési hiba miatt.

Kivontak a forgalomból az Európai Unió gyorsvészjelző rendszerén (RASFF) érkezett riasztás alapján egy Kínából származó 16 tonnás kakaópor-szállítmányt is, szennyezettség miatt.

Az ellenőrzött vendéglátó egységek 76 százaléka megfelelően, biztonságosan üzemelt, hatósági intézkedésre csupán 5 százaléknál volt szükség, édességet csak a minőség-megőrzési idő lejárta miatt kellett kivonni a forgalomból.

A 930 állatszállítmány ellenőrzése során 3 esetben kellett állatvédelmi bírságot kiszabni. A téli élelmiszer-ellenőrzések első szakaszában a feltárt szabálytalanságok miatt 67 alkalommal figyelmeztetést, 136 esetben bírság kiszabását rendelték el, s összesen 18 284 304 forint bírságot szabtak ki a szakemberek - közölte a NÉBIH.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza