Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Négy főzőkonyha újult meg idén Pesterzsébeten

Munkatársunktól, 2013. december 06. - péntek 16:01
Címkék: Pensio Kft., beruházás,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ma adta át az Ady Endre Általános Iskola felújított főzőkonyháját a beruházó PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. és a tulajdonos pesterzsébeti önkormányzat. Ezzel együtt idén négy létesítményt modernizáltak a kerületben, összesen 130 millió forint értékben. A beruházásnak köszönhetően a konyhák teljes mértékben megfelelnek a jogszabályi és engedélyeztetési előírásoknak, valamint a HACCP- és négy különböző ISO-szabványnak, és nem utolsó sorban egészségesebb ételek készülnek több ezer gyermek számára.


Bővült a hűtőkapacitás, új sütők és konyhai eszközök működnek felújított és megszépült munkahelyi környezetben - röviden így foglalható össze az Ady Endre, Vörösmarty Mihály, Hajós Alfréd és József Attila utcai általános iskolákban megvalósított fejlesztés. A négy létesítmény felújításának, és az új eszközök beszerzésének költsége meghaladta a 130 millió forintot, amely fejlesztés mintegy 5000 pesterzsébeti óvodás, iskolás gyermek mindennapi étkezésére lesz kedvező hatással, és 16 új munkahelyet is teremt a kerületben.

A beruházással kapcsolatban Szabados Ákos, Pesterzsébet polgármestere elmondta: a költségeket teljes egészében a közétkeztetési vállalkozás előfinanszírozta, a megállapodás értelmében a felújított konyhák és étkezők, az új gépek és berendezések az önkormányzat tulajdonába kerülnek. A beruházás igazi nyertesei azonban a gyermekek: egészségesebb, rostokban gazdagabb étel kerül a továbbiakban az asztalukra - hangzott el az ünnepségen.

Vargáné Achátz Zsuzsanna, a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. szakmai igazgatója az átadást követően hangsúlyozta: "Habár társaságunk az idén éppen két évtizede foglalkozik közétkeztetéssel, egy a jogszabályi és engedélyeztetési előírásoknak maximálisan megfelelő, HACCP és ISO tanúsításoknak megfelelő konyha átadása fontos momentum az életünkben." Az Ady Endre Általános Iskola főzőkonyhájából több mint 3000 gyermek ellátását biztosítja a közétkeztető cég.

A felújítási programban érintett pesterzsébeti főzőkonyhák:

Ady Endre Általános Iskola (1204 Budapest, Ady Endre u. 98.),
beruházás értéke: 59.821.956 Ft
Vörösmarty Mihály Általános Iskola (1201 Budapest, Vörösmarty u. 98.),
beruházás értéke: 41.605.020 Ft
Hajós Alfréd Általános Iskola (1203 Budapest, Lajtha László u. 5-7.),
beruházás értéke: 14.865.508 Ft
József Attila Általános Iskola (1201 Budapest, Attila u. 25.),
beruházás értéke: 14.915.588 Ft

A PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft.-ről: A PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. családi vállalkozásként alakult 1993 márciusában. A hazai magántulajdonosokhoz köthető, kilenc társaságból álló cégcsoport ma a közétkeztetési piac vezető szereplője. Országszerte több mint 300 intézményt lát el, 1000 főállású alkalmazottat foglalkoztat, és naponta több mint 100 ezer fő részére biztosít étkezést, bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban, idősotthonokban és szociális intézményekben.

A társaság - Magyarországon egyedülálló módon - elsőként vezetett be négy különböző nemzetközileg elismert minőségbiztosítási rendszert. Az étlapokat, menüsorokat minden esetben dietetikus szakemberek felügyelete mellett állítják össze. A PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. kiemelt figyelmet fordít az egészséges életmód támogatására: Magyarországon szintén elsőként vezette be a reformkonyhát a közétkeztetésben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés