Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Így válassz IPL szőrtelenítő gépet!

Munkatársunktól, 2013. november 27. - szerda 16:11
Címkék: IPL, szőrtelenítés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az IPL szőrtelenítők kínálata napról napra szélesebb. A legújabb masinák meglepő dizájnnal, extra tartozékokkal és egyéb beépített technológiákkal csábítják a tanácstalan vásárlót. Ezek azonban a szőrtelenítéshez sokszor nem szükségesek, sőt, akár a hatékonyságot is csökkenthetik! Hogy a választást megkönnyítsük, összegyűjtöttük a legfontosabb vásárlási szempontokat.


Mit nyújt az IPL technológia?

Először is tisztázzuk: végleges szőrtelenítés nem létezik. Bár ezzel a kifejezéssel gyakran találkozhatunk különböző hirdetésekben, jelenleg nem ismerünk olyan technológiát, amely örökké tartó szőrtelenséget biztosítana.

Napjainkban a legeredményesebb tartós szőrtelenítési módszer az IPL (intenzív pulzáló fény, villanófény), amely hosszú évekre (akár 6-7 évre) képes megszabadítani bennünket a zavaró szőrszálaktól. A kezelés során leadott villanófények hatására a növekedési fázisban lévő szőrszálak kihullanak, majd nyugalmi fázisba kerülnek (nem növekednek). Így néhány kezeléssel és fenntartó kezeléssel már tartósan szőrtelenek maradhatunk.

-

Ki használhat IPL készüléket?

Sötét illetve napbarnított bőr, valamint ősz vagy nagyon világos szőrzet nem alkalmas IPL szőrtelenítésre, ugyanis ez a technológia a bőr és a szőr színének kontrasztján alapul (a villanófényt a szőr sötét pigmentjei nyelik el). Tehát egy IPL gép - bármilyen különleges kiegészítőt tartalmazzon is - a fenti esetekben nem hatásos! Azt is fontos tudni, hogy IPL kezelés előtt tilos olyan szőrtelenítő módszert alkalmazni, amely tövestől távolítja el a szőrszálat (pl. epilálás, gyantázás), hiszen a sikeres kezeléshez a villanófényt a szőrszálnak kell a szőrhagymához továbbítania.

Bár létezik olyan IPL gép, amelyet epilátor tartozékkal világos szőrűeknek is ajánlanak, a szőrszál eltávolítása miatt a villanófénynek ilyenkor eleve nincs esélye! Tehát ezeket a készüléket a világos szőrűek legfeljebb epilálásra használhatják.

És most lássuk, mire kell figyelnünk vásárláskor!

Keresd a magasabb villanásszámot!

IPL készülékek esetén a garantált villanásszám a legfontosabb technikai adat. Ez mutatja meg, hogy nagyjából mennyi szőr eltávolítására alkalmas az adott gép. Egy átlagos szőrmennyiséggel rendelkező nő testének (hónalj, lábak, intim területek) tartós szőrtelenítéséhez körülbelül 10.000-13.000 villanás szükséges. Ennél alacsonyabb villanásszámú gépet nemigen érdemes vásárolni. Ellenkező esetben a kezelés befejezéséhez és a fenntartókezelésekhez költséges pótizzókra lesz szükség. Ráadásul az ilyen IPL gépek kondenzátora hamarabb elfárad, így a pótizzókkal már nem feltétlenül érjük el a korábbi hatékonyságot.

-A pluszköltségeket elkerülendő, válasszunk magasabb villanásszámú készüléket! Nem érdemes túlzásokba esni, hiszen egy százezer villanásra képes csodamasinát nem tudnánk kihasználni (hacsak nem toborzunk magunk mellé 9 rokont vagy barátnőt). Egy 40-50.000 villanásra képes IPL gép viszont éppen megfelelő lehet. Ezzel egész testünket szőrteleníthetjük, és családtagjaink is használhatják, anélkül, hogy állandóan a gép "kimerülése" miatt aggódnánk. Ez a villanásszám akkor is elég, ha családunk valamelyik szőrösebb férfitagja is eltávolítaná a zavaró szőrt a hátáról vagy a hátsójáról.

Hogy lesz a drágább olcsóbb?

Az IPL szőrtelenítő készülékek árának összehasonlításakor érdemes az egy villanásra jutó költséget is kiszámolni. Ehhez az árat el kell osztanunk a garantált villanások számával. Így rögtön kiderül, ha valamelyik aránytalanul drága. A szórás egyébként igen nagy: találhatunk 3 Ft-nál olcsóbban vagy 25 Ft-nál "drágábban villanó" gépeket is. Jellemző, hogy az alacsonyabb villanásszámú IPL készülékek esetén az egy villanásra jutó költség sokkal magasabb.

A leggyakoribb buktatók

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor valamit megvásárolunk, mégsem tudjuk rendesen használni! Sajnos az IPL szőrtelenítő készülékeknél is adódhat ilyen gond.

Néhány otthoni IPL gép nem használható egyes testrészeken (pl. arcon, intim zónában), ám ezt az információt sokszor nem tüntetik fel kiemelt helyen. Vásárlás előtt ezért mindig tájékozódjuk!

Szintén problémát jelenthet, ha a kiválasztott IPL készülék villanóablaka túlságosan nagyméretű, ez ugyanis akadályozhatja a kisebb területek (pl. hónalj, bajuszvonal, bikinivonal) szőrtelenítését. Otthoni IPL gépeknél a 2-3 cm2-es kezelőablak-méret tekinthető optimálisnak.

Az is lehetetlenné teheti a szőrtelenítést, ha a forgalmazó nem mellékel részletes használati útmutatót a termékhez. Ez jellemzően azoknál a rádiófrekvenciával kombinált IPL (HPL) gépeknél jelent gondot, amelyeket nem hagyományos módon (a kezelendő területet gombnyomással levillantva), hanem bőrünkön húzogatva kell használni. Sokszor talány, hogy milyen sebességgel mozgassuk a gépet, így abban sem lehetünk biztosak, tényleg levillantottuk-e az adott területet.

Mire jók az extrák?

A legtöbb IPL gép rendelkezik olyan extrákkal, amelyek kényelmesebbé tehetik a kezelést. Ilyen például a könnyebb szállítást és tárolást nyújtó kompakt méret, illetve az egyszerűbb használatot biztosító vezeték nélküli kivitelezés. Ezen kívül a fényerősség-állítás lehetősége is extrának tekinthető, bár manapság már az összes valamire való IPL gép működtethető bőrszínünknek és szőrzetünknek megfelelő fokozaton.

Mindezek mellett a legtöbb gyártó a törvényben előírt 1 év jótállást 1 év pluszgaranciával is "megfejeli". Tehát a 2 évnél kisebb garanciaidő esetleg gyengébb minőségre utalhat.

IPL vagy HPL?

Újabban úgynevezett HPL szőrtelenítő készülékek is megjelentek a piacon, amelyek az IPL-t és a rádiófrekvenciás technológiát (RF) ötvözik. Tudnunk kell, hogy maga a rádiófrekvencia nem rendelkezik semmilyen szőrtelenítő tulajdonsággal, tehát a kezelés sikerét nem befolyásolja.

Hatására csupán a bőr melegszik fel (ezt a tulajdonságát használják más készülékek ránctalanításra), ám nem képes célzottan a szőrre, vagy a szőrtüszőre hatni. Az RF beépítésére a gyártók szerint azért került sor, mert alacsonyabb energiaszinttel teszi lehetővé a szőrtelenítést. Egyelőre azonban nincsenek klinikai tapasztalatok a két technológia együttes hatásáról.

NewMe.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza