Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Zsugorodó nyugdíjkasszák

MTI, 2013. november 26. - kedd 09:01
Címkék: nyugdíj, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma csökken, de a megmaradt ügyfélkör egyre többet fordít a saját pénzéből öngondoskodásra, így kompenzálja a munkáltatók egyre visszafogottabb hozzájárulásait - írja a Világgazdaság.


A lap keddi cikke szerint évtizedes mélypontra süllyedt az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma, a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint szeptember végére alig 1,2 millió tagjuk maradt. A tagdíjbevételek azonban a csökkenő létszám ellenére nőttek: az első kilenc hónapban 60,6 milliárd forintnyi befizetés érkezett a pénztárakba, ennek több mint a felét a tagok saját befizetései adták. Az idén először fordult elő a pénztárak 19 éves történetében, hogy a tagok saját befizetései meghaladták a munkáltatói hozzájárulásokat.

A kasszák vagyona 962,6 milliárd forint volt, kilenc hónap alatt csaknem 50 milliárd forintnyi hozammal gyarapodott. Január és szeptember között mintegy 5,4 százaléknyi nettó hozam keletkezett a portfóliókon, ami évesítve átlagosan 7,2-7,3 százalékos hozamot jelent. Maguk a pénztárak egyébként működési szinten továbbra is veszteségesek, kilenc hónap alatt 732 millió forintos mínuszba kerültek.

A magánkasszák vesztesége 249 millióról 477 millió forintra nőtt egy év alatt, ami nem meglepő, hiszen működési bevételeik a kiadásaik alig felét fedezik. A tagok vagyona eközben 9,6 milliárd forintnyi hozammal gyarapodott, ami nagyjából 5 százalékos hozamnak felel meg kilenc hónap alatt. A megmaradt 63,5 ezer pénztártagnak összesen 192,7 milliárd forintja van a pénztárakban, amelyek száma gyorsan fogy. A jegybank adatai szerint nyolc pénztár volt még meg a harmadik negyedév végén - ismerteti a lap.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza