Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

E-cigi - Mindenhol rágyújthatnak az olaszok

MTI, 2013. november 11. - hétfő 10:41
Címkék: e-cigaretta, Olaszország
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Olaszországban eltörölték az elektromos cigarettára vonatkozó korábbi korlátozásokat. Mindenhol szívni lehet, még ott is, ahol más cigarettára nem szabad rágyújtani.


Az iskolákat kivéve e-cigivel minden más zárt és nyitott térben szabad dohányozni: hivatalokban, éttermekben, mozikban, tömegközlekedési eszközökön, valamint az emberekkel teli buszmegállókban és a játszótereken is.

A Public Policy olasz parlamenti hírügynökség jelentése szerint június után most ismét módosították az elektromos cigarettára vonatkozó jogszabályokat. Akkor az összes más dohánytermékre vonatkozó előírásokat alkalmazva szigorították az e-cigik használatát. Vagyis a cigarettával, a szivarral és a pipával együtt az e-cigaretta füstjét is kitiltották a nyilvános helyekről.

-

Az Olaszországban először tavaly megjelent e-cigi azonnal divatos termékké vált. Idén nyárig több mint 4500 olyan üzlet nyílt, amely elektromos cigarettát árul. Ezek 6800 munkahelyet teremtettek. Júniusban a kormány a trafikokba és gyógyszertárakba helyeztette át az e-cigi forgalmazását, korlátozták a használatát, és 58 százalékos termékadót vetettek ki rá. Ezzel az elektromos cigaretta kereslete zuhanásnak indult.

Az e-cigi szabad használatát jó döntésnek nevezte Umberto Veronesi onkológus, volt egészségügyi miniszter, aki szerint ennek a cigarettának nincs rossz hatása, és a római kormány a kiemelt adóval a bevételt nézte a közegészség helyett.

Girolamo Sirchia szintén volt egészségügyi miniszter, aki 2003-ban betiltotta a nyilvános helyeken való dohányzást, hangoztatta, hogy ellenzi az e-cigi korlátozásának feloldását.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza