Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

E-cigi - Mindenhol rágyújthatnak az olaszok

MTI, 2013. november 11. - hétfő 10:41
Címkék: e-cigaretta, Olaszország
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Olaszországban eltörölték az elektromos cigarettára vonatkozó korábbi korlátozásokat. Mindenhol szívni lehet, még ott is, ahol más cigarettára nem szabad rágyújtani.


Az iskolákat kivéve e-cigivel minden más zárt és nyitott térben szabad dohányozni: hivatalokban, éttermekben, mozikban, tömegközlekedési eszközökön, valamint az emberekkel teli buszmegállókban és a játszótereken is.

A Public Policy olasz parlamenti hírügynökség jelentése szerint június után most ismét módosították az elektromos cigarettára vonatkozó jogszabályokat. Akkor az összes más dohánytermékre vonatkozó előírásokat alkalmazva szigorították az e-cigik használatát. Vagyis a cigarettával, a szivarral és a pipával együtt az e-cigaretta füstjét is kitiltották a nyilvános helyekről.

-

Az Olaszországban először tavaly megjelent e-cigi azonnal divatos termékké vált. Idén nyárig több mint 4500 olyan üzlet nyílt, amely elektromos cigarettát árul. Ezek 6800 munkahelyet teremtettek. Júniusban a kormány a trafikokba és gyógyszertárakba helyeztette át az e-cigi forgalmazását, korlátozták a használatát, és 58 százalékos termékadót vetettek ki rá. Ezzel az elektromos cigaretta kereslete zuhanásnak indult.

Az e-cigi szabad használatát jó döntésnek nevezte Umberto Veronesi onkológus, volt egészségügyi miniszter, aki szerint ennek a cigarettának nincs rossz hatása, és a római kormány a kiemelt adóval a bevételt nézte a közegészség helyett.

Girolamo Sirchia szintén volt egészségügyi miniszter, aki 2003-ban betiltotta a nyilvános helyeken való dohányzást, hangoztatta, hogy ellenzi az e-cigi korlátozásának feloldását.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

leo lobito, 2020. január 28.

Szüksége van sürgős pénzügyi segítségre? írjon nekünk e-mailben: leolobitohelpfunds@hotmai...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza