Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Demján: tízéves stratégiát kell kidolgozni

MTI, 2013. november 11. - hétfő 11:31
Címkék: EKN,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kormánynak és a szakma szereplőinek tízéves stratégiát kell kidolgozniuk a kereskedelem számára Demján Sándor szerint, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke az Európai Kereskedelem Napján beszélt erről hétfőn Budapesten.


Demján Sándor szerint a stratégia középpontjában a magyar élelmiszergazdaság feltámasztásának kell állnia. A nagy élelmiszerláncokat egy szervezett termelői háttér létrehozásában, magyar termékeket árusításában kellene támogatni, és a közfoglalkoztatást is ebbe az irányba kellene elvinni - fogalmazott az ügyvezető elnök.

Krisán László, a VOSZ kereskedelmi és szolgáltatási szekciójának elnöke saját szervezete és a többi kereskedelmi érdekképviselet nevében azt javasolta, a kormánnyal közösen hozzanak létre egy kereskedelmi kerekasztalt a tízéves stratégia kidolgozására. Demján Sándor azért tartja fontosnak egy tízéves stratégia kidolgozását, mert a szakmának számít, hogy a kormánnyal együtt milyen jövőt vázolnak fel a kereskedelem elé, másrészt pedig mert az utóbbi időszakban sok módosított szabály, "piaci beavatkozás" volt.

mti

Az ügyvezető elnök felhívta a figyelmet arra, hogy ahol magasak a fogyasztást terhelő adók, ott virágzik a feketepiac. Szerinte minden többlet adóbevételt adócsökkentésre kellene felhasználni, mert a versenyképesség így növelhető. Amíg a régióban Magyarországon a legmagasabb az áfa, addig virágzik a feketepiac.

Demján Sándor szerint a húságazatban az alacsonyabb áfával lehetne eltüntetni a feketepiacot, ebben "bátrabban léphetett volna" a kormány.

A pénztárgépek cseréjéről szólva az ügyvezető elnök azt kérte Varga Mihálytól, hogy a vétlen kereskedők - vagyis akik megrendelték, de önhibájukon kívül nem kapják meg az idén a pénztárgépet - ne essenek el a támogatástól.

Demján Sándor hangsúlyozta: az Európai Kereskedelem Napjának arról a háláról kell szólnia, amellyel a társadalom a kereskedelemben dolgozóknak tartozik. A magyar foglalkoztatási toplista élén a kereskedelem áll, amely egy tág szakma: nemcsak az üzletekben dolgozó eladók, hanem az egy-egy cégnél az értékesítéssel foglalkozók is ide tartoznak.

A VOSZ ügyvezető elnöke szerint abban, hogy a kereskedelem minőségi szolgáltatást nyújt, óriási szerepe volt a versenynek. A kereskedelemben a minőséget csak a verseny teremti meg, ha nincs verseny, az mindig korrupciót és hozzá nem értést szül - emelte ki Demján Sándor.

Az ünnepségen átadták a kormány által alapított Klauzál Gábor-díjakat, valamint a VOSZ által létrehozott Magyar Kereskedelemért Nagydíj elismeréseket.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza