Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Demján: tízéves stratégiát kell kidolgozni

MTI, 2013. november 11. - hétfő 11:31
Címkék: EKN,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kormánynak és a szakma szereplőinek tízéves stratégiát kell kidolgozniuk a kereskedelem számára Demján Sándor szerint, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke az Európai Kereskedelem Napján beszélt erről hétfőn Budapesten.


Demján Sándor szerint a stratégia középpontjában a magyar élelmiszergazdaság feltámasztásának kell állnia. A nagy élelmiszerláncokat egy szervezett termelői háttér létrehozásában, magyar termékeket árusításában kellene támogatni, és a közfoglalkoztatást is ebbe az irányba kellene elvinni - fogalmazott az ügyvezető elnök.

Krisán László, a VOSZ kereskedelmi és szolgáltatási szekciójának elnöke saját szervezete és a többi kereskedelmi érdekképviselet nevében azt javasolta, a kormánnyal közösen hozzanak létre egy kereskedelmi kerekasztalt a tízéves stratégia kidolgozására. Demján Sándor azért tartja fontosnak egy tízéves stratégia kidolgozását, mert a szakmának számít, hogy a kormánnyal együtt milyen jövőt vázolnak fel a kereskedelem elé, másrészt pedig mert az utóbbi időszakban sok módosított szabály, "piaci beavatkozás" volt.

mti

Az ügyvezető elnök felhívta a figyelmet arra, hogy ahol magasak a fogyasztást terhelő adók, ott virágzik a feketepiac. Szerinte minden többlet adóbevételt adócsökkentésre kellene felhasználni, mert a versenyképesség így növelhető. Amíg a régióban Magyarországon a legmagasabb az áfa, addig virágzik a feketepiac.

Demján Sándor szerint a húságazatban az alacsonyabb áfával lehetne eltüntetni a feketepiacot, ebben "bátrabban léphetett volna" a kormány.

A pénztárgépek cseréjéről szólva az ügyvezető elnök azt kérte Varga Mihálytól, hogy a vétlen kereskedők - vagyis akik megrendelték, de önhibájukon kívül nem kapják meg az idén a pénztárgépet - ne essenek el a támogatástól.

Demján Sándor hangsúlyozta: az Európai Kereskedelem Napjának arról a háláról kell szólnia, amellyel a társadalom a kereskedelemben dolgozóknak tartozik. A magyar foglalkoztatási toplista élén a kereskedelem áll, amely egy tág szakma: nemcsak az üzletekben dolgozó eladók, hanem az egy-egy cégnél az értékesítéssel foglalkozók is ide tartoznak.

A VOSZ ügyvezető elnöke szerint abban, hogy a kereskedelem minőségi szolgáltatást nyújt, óriási szerepe volt a versenynek. A kereskedelemben a minőséget csak a verseny teremti meg, ha nincs verseny, az mindig korrupciót és hozzá nem értést szül - emelte ki Demján Sándor.

Az ünnepségen átadták a kormány által alapított Klauzál Gábor-díjakat, valamint a VOSZ által létrehozott Magyar Kereskedelemért Nagydíj elismeréseket.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza