Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Negyven százalékkal is csökkenhet a törlesztőrészlet

MTI, 2013. november 06. - szerda 12:01
Címkék: deviza, árfolyamgát, PSZÁF
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy átlagos hitellel rendelkező devizaadósnak akár havi 28 ezer forinttal, mintegy 40 százalékkal csökkenhet a törlesztőrészlete a parlament által kedden elfogadott adósmentő döntéssel a Bankmonitor.hu számításai szerint.


A döntés értelmében az árfolyamgát mindenki számára elérhető lesz, azoknak is, akiknek 90 napon túli fizetési elmaradásuk van, továbbá tartalmaz egy olyan új elemet, amely az adósság részleges elengedéséhez vezethet nagyon sok esetben. Ez utóbbi tényező nagyon komoly segítséget jelenthet a fizetési nehézséggel küzdők számára - írta szerdai cikkében a portál.

A Bankmonitor.hu feltételezése szerint a részleges hitelelengedés - amennyiben az adós fizetési képességét helyreállítja - nem lesz ellenére a bankoknak, így azok fel fogják ajánlani ezt a lehetőséget a fizetésképtelen ügyfelek jelentős részének.

-

Az állam bizonyos garanciát vállal azon hitelfelvevők tartozásainak egy részére, akiknek a bankok a tartozásukat részben elengedik. A tartozást úgy kell elengedni, hogy az adósság utána kevesebb legyen, mint a kölcsön fedezetéül szolgáló ingatlan értékének 95 százaléka. A Bankmonitor.hu emlékeztet, hogy a forint gyengülése miatt a korábban felvett devizahitelekből adódó tartozás értéke jelenleg meghaladhatja mind a felvett összeget, mind a fedezetül szolgáló ingatlan értékét.

Számításaik szerint egy átlagos devizahitelesnek, aki 2007-ben 6 millió forint svájci frank alapú hitelt vett fel, a jelenlegi tartozása 7,6 millió forint, az eredetileg 45 ezer forintos havi törlesztőrészlete pedig mára 72 ezer forintra emelkedett. Ez utóbbi csökkenhet 44 ezer forintra - azaz 28 ezer forinttal - a részleges adósság-elengedés és a 180 forintos svájci frank árfolyamon történő fizetés lehetőségéből adódóan.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2013. november 07. - csütörtök 07:50

Nagyon örvendetes,hogy ennyi év,panasz és tönkretett ember után végre rájött az állam arra,hogy az ingyenélők rászedték az embereket.Dicséretes az is hogy megpróbálják a bankokat is jobb hozzáállásra kényszeríteni. Azt viszont nem tudom,hogy az árfolyamgát lejárta utáni plusz összeg nem fogja-e a végrehajtók karmára juttatni a házakat.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza