Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

KGFB -Magasabb az átlagdíj a tavalyinál

MTI, 2013. november 05. - kedd 09:01
Címkék: KGFB, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) átlagdíja 14,5 százalékkal nőtt az első napi kötések alapján, a múlt évi kampány első napi díjához képest - közölte a piacvezető netrisk.hu alkusz az MTI-vel.


Az elmúlt években a biztosítót váltók közel 40 százaléka ezen az alkuszon keresztül intézte ügyét, így az adatai reprezentatívnak tekinthetők.

Sebestyén László, a netrisk.hu vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, tavaly az első nap végén 11 700 forint, az idén pedig 13 400 forint volt az éves átlagdíj.

Az átlag mögött azonban más a személy-, és más a 3,5 tonnánál könnyebb teherautók biztosítási díja. A személyautóknál 11 470 forintról nőtt a kgfb díja 13 016 forintra, míg a kis teherkocsiknál 19 227 forintról emelkedett 20 264 forintra.

genertel

Ennél az alkusznál az eddigi váltók az Allianz biztosítót (30 százalék), a Posta Biztosítót (20 százalék) és a Groupamát (10 százalék) részesítették előnyben.

A kiegészítő biztosítások sorrendje pedig a következő: minicasco (limitált szolgáltatás, de olcsó díj), aktív kárrendezés, kátyú- és defektbiztosítás, illetve vészelhárítás (assistance) szolgáltatás.

A biztositas.hu alkusz az első napot 2 ezer kötéssel zárta. Itt az átlagdíj 14 ezer forint, de ez felmehet akár 15 ezer forintig is. A személygépkocsik kgfb-díja itt is átlag alatti: 13 ezer forint - mondta Rácz István ügyvezető igazgató az MTI-nek.

Ennél az alkusznál az Allianz, az Uniqa és a Posta Biztosító az eddigi sorrend. A kiegészítő biztosítások sorrendje pedig a következő: kátyúkár, lopás és autópálya kockázatra kötött casco, illetve vadkár-biztosítás.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza