Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fertőz a hepatitisz Szabolcsban

MTI, 2013. október 30. - szerda 10:21
Címkék: Hepatitis, fertőzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hepatitiszjárvány van három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, a fertőző májgyulladás miatt az utóbbi hetekben Ópályiból, Kocsordról és Tiszavasváriból csaknem száz gyereket kezeltek a megyei kórházban. Súlyos esetek nem fordultak elő, a betegségnek enyhe a lefolyása - írta szerdai számában a Kelet-Magyarország.


A napilapnak Magyar Veronika megyei tiszti főorvos elmondta, a megbetegedettek szoros környezetében élőknek több mint 1500 speciális oltóanyagot biztosítottak.

Az egészségügyi hatóság irányításával folyamatosan zajlik az érintett településeken a járványügyi kivizsgálás, az érintettek felkutatása és a közösségek tájékoztatása - tette hozzá.

Az utóbbi hetekben a fertőzés miatt csaknem száz gyermeket kezeltek a megyei kórház gyermekosztályának fertőzőrészlegén, a legtöbben az említett három településről kerültek be - közölte Dicső Ferenc, a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház osztályvezető főorvosa a megyei napilappal. A főorvos szerint volt olyan nap, amikor egyszerre húsz gyereket ápoltak az osztályon, a fertőzés azonban jóindulatú és gyors lefolyású volt, egyetlen betegnél sem alakult ki májelégtelenség.

-

A gyermekosztály dolgozói védőoltást kaptak, a májgyulladásos gyerekeket pedig külön részlegen kezelték - tette hozzá a főorvos.

A Kelet-Magyarország emlékeztetett arra, hogy szeptemberben Ópályiban és Kocsordon találtak hepatitisz A vírussal fertőzött családokat. Akkor még nem lehetett járványról beszélni, néhány héttel később azonban Tiszavasváriban is jelentkezett a betegség.

Tiszavasváriból szeptember közepétől október közepéig 46 ember került kórházba fertőző májgyulladással, közülük 22 már meggyógyult - tájékoztatott Fülöp Erik polgármester. A probléma nem új keletű, a megbetegedések a város azon peremkerületeiben terjedtek el, ahol az ott élők tömegesen és rendszeresen nem tartják be az alapvető higiéniás feltételeket - mondta. A betegség terjedését sikerült megakadályozni, decemberre várhatóan megszűnik a probléma. Az érintett településrészeken átfogó takarítási akciót is szerveznek - tette hozzá Fülöp Erik.

A megyében legutóbb 2007-ben Nyírmihálydiban fordult elő tömeges fertőzőmájgyulladás-járvány - olvasható a Kelet-Magyarországban.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza