Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fertőz a hepatitisz Szabolcsban

MTI, 2013. október 30. - szerda 10:21
Címkék: Hepatitis, fertőzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hepatitiszjárvány van három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, a fertőző májgyulladás miatt az utóbbi hetekben Ópályiból, Kocsordról és Tiszavasváriból csaknem száz gyereket kezeltek a megyei kórházban. Súlyos esetek nem fordultak elő, a betegségnek enyhe a lefolyása - írta szerdai számában a Kelet-Magyarország.


A napilapnak Magyar Veronika megyei tiszti főorvos elmondta, a megbetegedettek szoros környezetében élőknek több mint 1500 speciális oltóanyagot biztosítottak.

Az egészségügyi hatóság irányításával folyamatosan zajlik az érintett településeken a járványügyi kivizsgálás, az érintettek felkutatása és a közösségek tájékoztatása - tette hozzá.

Az utóbbi hetekben a fertőzés miatt csaknem száz gyermeket kezeltek a megyei kórház gyermekosztályának fertőzőrészlegén, a legtöbben az említett három településről kerültek be - közölte Dicső Ferenc, a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház osztályvezető főorvosa a megyei napilappal. A főorvos szerint volt olyan nap, amikor egyszerre húsz gyereket ápoltak az osztályon, a fertőzés azonban jóindulatú és gyors lefolyású volt, egyetlen betegnél sem alakult ki májelégtelenség.

-

A gyermekosztály dolgozói védőoltást kaptak, a májgyulladásos gyerekeket pedig külön részlegen kezelték - tette hozzá a főorvos.

A Kelet-Magyarország emlékeztetett arra, hogy szeptemberben Ópályiban és Kocsordon találtak hepatitisz A vírussal fertőzött családokat. Akkor még nem lehetett járványról beszélni, néhány héttel később azonban Tiszavasváriban is jelentkezett a betegség.

Tiszavasváriból szeptember közepétől október közepéig 46 ember került kórházba fertőző májgyulladással, közülük 22 már meggyógyult - tájékoztatott Fülöp Erik polgármester. A probléma nem új keletű, a megbetegedések a város azon peremkerületeiben terjedtek el, ahol az ott élők tömegesen és rendszeresen nem tartják be az alapvető higiéniás feltételeket - mondta. A betegség terjedését sikerült megakadályozni, decemberre várhatóan megszűnik a probléma. Az érintett településrészeken átfogó takarítási akciót is szerveznek - tette hozzá Fülöp Erik.

A megyében legutóbb 2007-ben Nyírmihálydiban fordult elő tömeges fertőzőmájgyulladás-járvány - olvasható a Kelet-Magyarországban.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés