Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hatmillió forintot fizet vissza utasainak a MÁV

MTI, 2013. október 14. - hétfő 09:01
Címkék: MÁV, jegy,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tavaly a MÁV a késések után valamivel több mint hatmillió forintot fizetett az utasoknak, ami több mint kilencezer átalány-kártérítési igényt takart - írja a Napi Gazdaság hétfői számában a vasúttársaság tájékoztatása alapján.


A lap írása szerint az éves utasszámhoz viszonyítva ez elenyésző, évente ugyanis 139 millióan választják belföldi utazásukhoz a MÁV-Start vonatait.

A feláras vonatok esetében a MÁV-Start átalány-kártérítést fizet, kivéve, ha a késést olyan vis maior okozta, amelynek elkerülése a vasúttársaságtól nem volt elvárható. Az átalány-kártérítés alapja az utas által a menetjegyért és felárért fizetett összeg. A késésért ennek az összegnek a 25 vagy az 50 százaléka igényelhető vissza - emlékeztet írásában a lap.

Ugyanakkor nyitott kérdés, hogy miként érinti a vasúttársaságot az Európai Bíróság friss döntése, amely szerint a közlekedési cégeknek vis maior esetén is kártérítési kötelezettségük van - írja a Napi Gazdaság.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Jól van ez így :D, 2013. október 14. - hétfő 20:57

Majd valaki kártérítés képpen 1 ft-ért megkapja az egész MÁV-ot :)

Matus László, 2013. október 14. - hétfő 11:24

Azért ne verje ennyire a mellét a MÁV,mert csak azért ilyen kevés a visszatérítés,mivel nincs az embereknek idejük ezzel heteket foglalkozni ill. sokan nem is tudják,hogy jár nekik kártérítés.

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza