Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kilépne a közép-európai időzónából Spanyolország

MTI, 2013. szeptember 27. - péntek 11:21
Címkék: időzóna, Spanyolország
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A közép-európai időzónából való kilépést és a greenwichi időre való átállást fontolgatja Spanyolország.


Hatvan perccel visszaállíthatják óráikat hamarosan a spanyolok: a kormány megvizsgálja a parlament javaslatát, miszerint lépjenek ki a közép-európai időzónából és térjenek át a greenwichi középidőre - közölte Luis de Guindos spanyol gazdasági miniszter csütörtökön.

A cél az, hogy Spanyolországban ugyanúgy legyenek beállítva az órák, mint Nagy-Britanniában és Portugáliában. Az ország - a Kanári-szigetek kivételével - jelenleg a közép-európai időzónába tartozik, ahova Magyarország is.

A kormányt a parlament felszólította, hogy készítsen egy tanulmányt azokról a gazdasági hatásokról, amelyeket a greenwichi időre való átállás eredményezne. "Nem hagyjuk az ügyet a fiókban porosodni" - ígérte De Guindos. A miniszter szerint ugyanakkor "nem egyszerű ügy" az időzónaváltás.

Spanyolország a második világháborúig a greenwichi időzónához tartozott. Francisco Franco diktátor (1939-1975) azonban a Hitler-rezsim iránti szimpátiája kifejezéseként vezette be az országban a közép-európai időt.

Szakértők évek óta kérik a greenwichi időre való visszaállást, mert véleményük szerint Spanyolország földrajzi helyzete alapján nem illik a közép-európai időzónába.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés