Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kilépne a közép-európai időzónából Spanyolország

MTI, 2013. szeptember 27. - péntek 11:21
Címkék: időzóna, Spanyolország
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A közép-európai időzónából való kilépést és a greenwichi időre való átállást fontolgatja Spanyolország.


Hatvan perccel visszaállíthatják óráikat hamarosan a spanyolok: a kormány megvizsgálja a parlament javaslatát, miszerint lépjenek ki a közép-európai időzónából és térjenek át a greenwichi középidőre - közölte Luis de Guindos spanyol gazdasági miniszter csütörtökön.

A cél az, hogy Spanyolországban ugyanúgy legyenek beállítva az órák, mint Nagy-Britanniában és Portugáliában. Az ország - a Kanári-szigetek kivételével - jelenleg a közép-európai időzónába tartozik, ahova Magyarország is.

A kormányt a parlament felszólította, hogy készítsen egy tanulmányt azokról a gazdasági hatásokról, amelyeket a greenwichi időre való átállás eredményezne. "Nem hagyjuk az ügyet a fiókban porosodni" - ígérte De Guindos. A miniszter szerint ugyanakkor "nem egyszerű ügy" az időzónaváltás.

Spanyolország a második világháborúig a greenwichi időzónához tartozott. Francisco Franco diktátor (1939-1975) azonban a Hitler-rezsim iránti szimpátiája kifejezéseként vezette be az országban a közép-európai időt.

Szakértők évek óta kérik a greenwichi időre való visszaállást, mert véleményük szerint Spanyolország földrajzi helyzete alapján nem illik a közép-európai időzónába.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza