Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem terheli a pótadót ügyfeleire az UniCredit

MTI, 2013. szeptember 19. - csütörtök 10:51
Címkék: adó, bank,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az UniCredit Bank szerdán arról döntött, hogy az úgynevezett 208 százalékos pótadó alapján nem terheli meg a vállalkozói ügyfelek számláit az egyszeri díjjal, illetve a korábban kiküldött értesítésekben szereplő terheléseket nem érvényesíti - közölte a bank az MTI-vel, szerdán.


A bank közleménye szerint így sem a vállalkozói, sem a lakossági ügyfélkörére nem hárítja tovább semmilyen formában az említett adóterhet.

A döntésről a pénzintézet csütörtökön sajtótájékoztatón számol be. Az Index a hét elején arról írt, az Unicredit Bank szeptember elején értesítette vállalati ügyfeleit arról, hogy visszamenőlegesen áthárítja rájuk a bank által az első negyedévben kifizetett tranzakciós illetéket. Így a bank a korábbi közlés szerint szeptember 20-án az általa eddig kifizetett tranzakciós illeték 52 százalékát vonta volna le első körben a vállalati ügyfelek számlájáról.

-

Az internetes portál arról is írt, hogy az olvasói által küldött levél alapján a bank pótlólagos befizetési kötelezettségre hivatkozva a 2013. január-április hónapokra együttesen megállapított tranzakciós illeték összegét - összesen az első negyedévben befizetett tranzakciós illeték 208 százalékát - vállalati ügyfeleivel négy egyenlő részletben fizetteti meg szeptember és december között, minden hónap 20-án.

A portál cikke kitért arra is, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) korábban büntetett már a tranzakciós illeték jogtalan áthárítása kapcsán például a KDB Bank Zrt. és a Volksbank Zrt. esetében. A szankciók értelmében bírság megfizetését, valamint a jogellenesen beszedett díj visszafizetését írták elő az ügyfelek részére.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza