Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ismét visszahív kilencszázezer autót a Toyota

MTI, 2013. szeptember 11. - szerda 11:01
Címkék: Toyota, visszahívás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Közel 900 ezer gépkocsit hív vissza a Toyota javításra az Egyesült Államokban és Kanadában, mert fennáll a kocsiknál a meghibásodás esélye. Az érintett autókat előző augusztusban egyszer már visszahívták, de a Toyota mérnökei szerint akkor mégse sikerült megoldani egy problémát.


Az Egyesült Államokból 780 584 gépkocsit, Kanadából pedig 100 ezret hív vissza a Toyota japán autógyártó. A 2006 és 2011 között gyártott RAV4 autók, illetve a 2010-es Lexus HS 250h kocsik érintettek.

Az amerikai Nemzeti Autópályaforgalom-biztonsági Ügynökség (NHTSA) szerint kilenc ütközést és három személyi sérülést jelentettek be náluk, amelyek ezeknek a gépkocsi modelleknek a meghibásodásához kapcsolódik. Az ügynökségnél és a Toyotánál összesen 131 tulajdonos reklamált a probléma miatt, amely a hátsó felfüggesztést érinti és növeli az autóbalesetek esélyét.

A Toyota 2012 augusztusában egyszer már visszahívta ezeket a modelleket, hogy ugyanezt a hibát kijavítsák rajtuk, de a cég szóvivője szerint akkor nem megfelelően végezték el a javítómunkálatokat. A Toyotánál nem tudták megmondani, hogy az eredetileg szétküldött javítási utasítások voltak rosszak, vagy, hogy az egyes szerelőműhelyekben hibáztak a mérnökök. A cég szerint a szerelők most további felkészítésben fognak részesülni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza