Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Milliós bírság rossz korhatárkarikáért

MTI, 2013. augusztus 29. - csütörtök 11:31
Címkék: NMHH, bírság, korhatár
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Márciusban műsorra tűzött egyik filmjének rossz korhatár-besorolása miatt pénzbüntetést kapott a Film Mánia tévécsatorna - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa csütörtökön az MTI-t.


A szóvivői iroda közleménye szerint a film, valamint előzetesei helytelen közzététele miatt a médiatanács összesen 940 ezer forintos bírsággal sújtotta a médiaszolgáltatót.

A televízió az Ong Bak 2 - A Bosszú című filmjét látta el alacsony korhatári besorolással és már este kilenc óra után vetíteni kezdte. A döntés szerint a filmet 18 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriában, csak este tíz óra után lehetett volna közzétenni, mivel abban gyakoriak voltak a kivégzések, kínzások és a durva erőszak bemutatása. A film több jelenete kiszolgáltatott helyzetben lévő gyerekeket és velük szemben elkövetett kegyetlenségeket ábrázolt.

A hatóság vizsgálataiból az is kiderült, hogy a vetítés alatt 2400 gyermek nézte a Film Mánia adását, zömmel 12 év alattiak. Azoknak a 18 éven aluliaknak a száma, akik legalább egy percre belenéztek a szóban forgó adásba, csaknem 31 ezer volt.

Mint írták, a csatorna nem először sértette meg a kiskorúakat védő szabályokat. A médiatanács hasonló jogsértések miatt a Film Mánia tévécsatornát eddig négy alkalommal marasztalta el az elmúlt 12 hónap során, amelyek miatt összesen több mint kétmillió forintot volt kénytelen megfizetni. A mostani az eddigi legmagasabb pénzbüntetés ezek közül.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza