Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lassan növekvő egészségpénztárak

MTI, 2013. július 29. - hétfő 12:41
Címkék: egészségpénztár, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az egészségpénztári tagok száma és a befizetések összege is nőtt ugyan a munkáltatói hozzájárulások adó- és járulékmentessé tétele nyomán, igazi áttörést azonban nem hozott az intézkedés - írta a Világgazdaság hétfőn.


A PSZÁF adatai szerint az idei első negyedévben 32 önkéntes kölcsönös egészségpénztár működött az országban, valamivel több mint egymillió taggal, első negyedéves bevételük 9,5 milliárd forint volt, ebből 7,5 milliárd volt a munkáltatók hozzájárulása.

Fogyasztok.hu

Az adatok mind a tagok létszámát, mind a befizetéseket tekintve emelkedést mutatnak 2010-hez képest, amikor még csak 932 ezren rendelkeztek EP-kártyával, és a befizetések is alig haladták meg az 52 milliárd forintot. Tavaly az év egészében a befizetések 55,8 milliárd forintot tettek ki.

A pénztártagok az idei év első három hónapjában 14,5 milliárd forintért vásároltak árukat és szolgáltatásokat. A legtöbbet, 8,4 milliárd forintot gyógyszerekre, 3 milliárdot gyógyászati segédeszközökre, egészségügyi szolgáltatásokra 2,6 milliárdot költöttek. Ezek az arányok gyakorlatilag évek óta változatlanok, annak ellenére, hogy számos árut fizethetnének a pénztártagok.

A szolgáltatás bővülésének azonban gátat szab, hogy a kiegészítő egészségbiztosítás terhére elszámolható természetgyógyászati szolgáltatásokat nyújtók vagy masszőrök közül ma még kevesen adnak számlát - írta a lap.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

servillo, 2018. január 19.


Hitel ajánlat arány 2. 3% - a nagyon sürgős

Helló Hölgyem/Uram szüksé...

Telefonok a szervizben

James Roland, 2018. január 18.

James Roland vagyok. Néhány hónappal ezelőtt a cégem nagy veszteséget szenvedett. A rossz hite...

Gyógyulni alternatívan

Laura Pablo, 2018. január 17.

Jó nap,
A nevem Laura Pablo, szeretnék bizonyságot tenni a jó hitel hitelezőről, aki f...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés