Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lassan növekvő egészségpénztárak

MTI, 2013. július 29. - hétfő 12:41
Címkék: egészségpénztár, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az egészségpénztári tagok száma és a befizetések összege is nőtt ugyan a munkáltatói hozzájárulások adó- és járulékmentessé tétele nyomán, igazi áttörést azonban nem hozott az intézkedés - írta a Világgazdaság hétfőn.


A PSZÁF adatai szerint az idei első negyedévben 32 önkéntes kölcsönös egészségpénztár működött az országban, valamivel több mint egymillió taggal, első negyedéves bevételük 9,5 milliárd forint volt, ebből 7,5 milliárd volt a munkáltatók hozzájárulása.

Fogyasztok.hu

Az adatok mind a tagok létszámát, mind a befizetéseket tekintve emelkedést mutatnak 2010-hez képest, amikor még csak 932 ezren rendelkeztek EP-kártyával, és a befizetések is alig haladták meg az 52 milliárd forintot. Tavaly az év egészében a befizetések 55,8 milliárd forintot tettek ki.

A pénztártagok az idei év első három hónapjában 14,5 milliárd forintért vásároltak árukat és szolgáltatásokat. A legtöbbet, 8,4 milliárd forintot gyógyszerekre, 3 milliárdot gyógyászati segédeszközökre, egészségügyi szolgáltatásokra 2,6 milliárdot költöttek. Ezek az arányok gyakorlatilag évek óta változatlanok, annak ellenére, hogy számos árut fizethetnének a pénztártagok.

A szolgáltatás bővülésének azonban gátat szab, hogy a kiegészítő egészségbiztosítás terhére elszámolható természetgyógyászati szolgáltatásokat nyújtók vagy masszőrök közül ma még kevesen adnak számlát - írta a lap.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza