Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gondok az üveges pestókkal

MTI, 2013. július 26. - péntek 12:51
Címkék: Németország, pesto,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A boltokban árult üveges pestók harmadát nem találta megfelelő minőségűnek Németországban egy fogyasztóvédelmi ellenőrzés. Akadt a kínálatban baktériumokkal fertőzött márkájú, rossz ízű és silány hozzávalókból készült termék is.


A Stiftung Warentest szervezet 30 különféle márkájú pestót ellenőrzött. Csupán három kapta meg a jó minősítést, a kitűnőt egy sem, minden harmadikat pedig silánynak ítélték. A leghagyományosabbnak számító Genovese márkájú pestókról kiderült, hogy olíva- helyett csupán napraforgóolaj van bennük, fenyőmag helyett kesudió, parmezán helyett pedig krumpli, vagy búzaliszt.

-

Fertőző bakréiumokat egy különösen drága pestómárkában találtak az ellenőrök. Egy svájci gyártmányúban, amely címkéje szerint bio, azaz vegyszermentes alapanyagokból készült, az ellenőrzés - feltehetően növényvédő szerből származó - rákkeltő vegyületet talált, ráadásul a megengedett szintet 80-szorosan meghaladó mértékben.

Ezt a rovarölőszert mindennek tetejébe tilos használni az Európai Unió területén - jegyezte meg a The Local című svéd lap német kiadása.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza