Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gondok az üveges pestókkal

MTI, 2013. július 26. - péntek 12:51
Címkék: Németország, pesto,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A boltokban árult üveges pestók harmadát nem találta megfelelő minőségűnek Németországban egy fogyasztóvédelmi ellenőrzés. Akadt a kínálatban baktériumokkal fertőzött márkájú, rossz ízű és silány hozzávalókból készült termék is.


A Stiftung Warentest szervezet 30 különféle márkájú pestót ellenőrzött. Csupán három kapta meg a jó minősítést, a kitűnőt egy sem, minden harmadikat pedig silánynak ítélték. A leghagyományosabbnak számító Genovese márkájú pestókról kiderült, hogy olíva- helyett csupán napraforgóolaj van bennük, fenyőmag helyett kesudió, parmezán helyett pedig krumpli, vagy búzaliszt.

-

Fertőző bakréiumokat egy különösen drága pestómárkában találtak az ellenőrök. Egy svájci gyártmányúban, amely címkéje szerint bio, azaz vegyszermentes alapanyagokból készült, az ellenőrzés - feltehetően növényvédő szerből származó - rákkeltő vegyületet talált, ráadásul a megengedett szintet 80-szorosan meghaladó mértékben.

Ezt a rovarölőszert mindennek tetejébe tilos használni az Európai Unió területén - jegyezte meg a The Local című svéd lap német kiadása.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 21.

Szüksége van egy gyors hitelfelvételre? Ha sürgős hitre van szüksége adósságának rendezés...

Évi egy fogkefe

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Pénzügyileg és szükséged van egy kölcsönre, hogy megváltoztasd a sürgős szükségletedet, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Kell hitel? Személyi kölcsönök? Üzleti kölcsönök? jelzálogkölcsönök? Mezőgazdasági és...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés