Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Harmadfokú hőségriadó elrendelve

MTI, 2013. július 25. - csütörtök 14:51
Címkék: hőségriadó, ÁNTSZ
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Bár csütörtökön egy gyenge hidegfront hatására némileg enyhült a hőség, a következő napokban fokozódó kánikula miatt csütörtöktől hétfő éjfélig harmadfokú hőségriadót rendelt el az országos tiszti főorvos. A kánikula könnyebb elviselése érdekében a települések és a közszolgáltatók számos intézkedést vezettek be.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) csütörtökön több járásra a heves zivatarok, illetve felhőszakadás miatt adott ki elsőfokú riasztást. A meteorológia az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: csütörtökön napközben a Dunántúlon és Bács-Kiskun megyében helyenként kialakulhatnak zivatarok, amelyek során rövid idő alatt 20-30 milliméternél is több csapadék hullhat, a szél viharossá fokozódhat és jégeső is lehet. Egy-egy heves zivatar során, főképp a Dél-Dunántúlon és Bács-Kiskun megye délnyugati részén, akár 80 kilométer per óra feletti szél és nagyobb méretű jég sem kizárt.

-

Mint írták: csütörtökön a napi középhőmérséklet főként a déli, délnyugati országrészben alakul 25 fok felett. Pénteken az Északi-középhegység és az Alföld északkeleti része kivételével 25, 26 fok körüli középhőmérséklet várható.

Az országos tiszti főorvos is felhívta a figyelmet, hogy a következő napokban egyre melegebb időre kell számítani, a hétvégén és jövő hét elején tetőzik a hőség.

Az országos tiszti főorvos a hőségriadó elrendelésével összefüggésben felhívja az egészségügyi szolgáltatók, a közüzemi szolgáltatók, a vállalkozások, az önkormányzatok figyelmét arra, hogy tegyék meg a hőség esetén szükséges intézkedéseket.

A Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. Siófokon a rendőrségen, a Fő téren és a cég ügyfélfogadó irodájában csapvíz-adagoló készülékeket helyezett ki. Emellett a városban további két ivókút rendeltetésszerű működését is figyelemmel kísérik, a víztorony, illetve a katolikus templom közelében, azokra táblákkal hívják fel a figyelmet. A társaság közleményében azt írta, hogy a folyadékhiány okozta tünetek megelőzésére a legjobb megoldás az egészséges csapvíz fogyasztása.

Pest megyében Budaörsön a Templom téren, a polgármesteri hivatal mellett és a buszvégállomáson osztanak ásványvizet. Mindhárom ponton árnyékos ülőhelyeket alakítottak ki, de a város szélén elhelyezkedő nagy hipermarketekben, illetve az önkormányzat légkondicionált aulájában is hűsölhetnek az emberek.

Bács-Kiskun megyében csaknem száz helyen klimatizált helyiségekbe térhetnek be azok az emberek, akik átmenetileg egy kis frissítésre szorulnak. A helyiségek listája a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján elérhető. A listán áruházak, polgármesteri hivatalok, orvosi rendelők és művelődési központok szerepelnek, feltüntetve azt is, hogy hány embert képesek befogadni. Több olyan bevásárlóközpont is van a listán, amelyik ezer embert is képes egyidőben befogadni.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyíregyházán egyelőre nem volt szükség a hőséget enyhítő intézkedésekre. Rendes Sándor, a városháza szóvivője az MTI-nek elmondta, nyár eleje óta folyamatosan működnek a Kossuth téren felállított párakapuk, ahol reggel nyolc és este nyolc között bármikor felfrissülhetnek a járókelők. Közlése szerint a nyírségi megyeszékhelyen egyelőre nem tapasztalható kánikulai meleg, de ha a következő napokban emelkedik a levegő hőmérséklete, akkor a belváros több pontján hideg ásványvíz osztását kezdik meg a lakosság számára.

A borsodi megyeszékhelyen, Miskolcon elsősorban a légkondicionálóval felszerelt autóbuszait állította forgalomba csütörtökön a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. A társaság ennek kapcsán arra is kitért, hogy rövid távú céljaik között szerepel a járműpark megújítása, az újonnan beszerzendő autóbuszok mindegyike klímás lesz.

A MÁV a nagy meleg miatt a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonal egy szakaszán csütörtök 11 és 19 óra között sebességkorlátozást vezetett be. Ezért a nap folyamán itt jelentős késéssel közlekednek a vonatok.

A vasúttársaság a budapesti fejpályaudvaron és további 12 vidéki állomáson palackozott vizet biztosít az utasoknak, ezzel együtt az utasokat arra kérik, hogy elegendő mennyiségű folyadékkal készüljenek az utazásra.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza