Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Forma-1 - Szigorú ellenőrzéseket tart a fogyasztóvédelem

MTI, 2013. július 25. - csütörtök 11:41
Címkék: Forma-1, fogyasztóvédelem, ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szigorú ellenőrzéssorozatot indít a Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíj ideje alatt - jelentette be Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.


Kiemelte: idén először fiatalkorúak közreműködésével fogják ellenőrizni a rendezvény helyszínén az alkohol- és dohánytermék értékesítésére vonatkozó rendelkezések betartását. Az akció keretében a hatóságok a Hungaroring területén lévő és a környékre kitelepült kereskedelmi egységeket, mutatványos berendezések üzemeltetőit egyaránt ellenőrizni fogják - mondta Tarnai Richárd.

Hozzátette: a szigorításokat hozó új jogszabályok valódi betartatása, és a hatékonyság növelése érdekében az ellenőrzéseket a fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatóságával és a NAV Pest Megyei Főigazgatóságával közösen végzik. A rendezvényen az élelmiszerlánc-felügyelet szakemberei is jelen lesznek.Tájékoztatása szerint idén kiemelt figyelmet kap a fiatalkorúak alkohollal és dohánytermékkel való kiszolgálásának ellenőrzése mellett a személytaxi-szolgáltatók ellenőrzése. Nagy hangsúlyt fektetnek a fogyasztókat megkárosító kereskedelmi gyakorlatok kiszűrésére, a nyugtaadási és ártájékoztatási kötelezettség betartására, illetve arra, hogy a méréshez használt italmércék és mérlegek hitelesek-e. Tavaly a Magyar Nagydíjon az ellenőrzött vállalkozások 68 százalékánál tártak fel jogsértést - mondta a kormánymegbízott.

Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szóvivője arról tájékoztatott, hogy a július elseje óta tartó nyári kiemelt ellenőrzések során eddig országosan 571 vendéglátó egységet vizsgáltak, az üzletek 36 százalékában találtak problémát.

Megjegyezte, hogy a jogsértések száma nagyjából megegyezik a tavalyi év azonos időszakával. Pozitívumként értékelte, hogy a jelentősebb nyári fesztiválokon - Volt, BalatonSound - kisebb, a helyszínen orvosolható, ártájékoztatással összefüggő hiányosságot tártak fel. A hatóság által ellenőrzött 31 személytaxi 16 százalékánál találtak hiányosságot, az esetek többségében a nyugtaadási kötelezettségnek nem tettek eleget, vagy túlszámlázás történt. Szólt arról is, hogy több panasz érkezett az NFH-hoz a külföldiek sérelmére elkövetett jogsértésekről, ezért idén is lesznek idegen nyelvű próbavásárlások.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza