Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vizet osztanak és locsolják az utakat Budapesten

MTI, 2013. július 24. - szerda 11:13
Címkék: Budapest, hőség, BKK,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szerda reggeltől vizet osztanak, és locsolják az utakat, villamossíneket a fővárosban a hőség miatt.


Szűcs Somlyó Máriának, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatójának az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint Tarlós István főpolgármester azt kérte a BVK Holding tagvállalataitól, segítsenek a fővárosiaknak abban, hogy könnyebben elviseljék a hőséget.

A Fővárosi Vízművek a hőségriasztás ideje alatt a Deák téren 10 órától este 18 óráig jégben tárolt, hűtött zacskós vizet oszt.

-

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. locsolóautói naponta kétszer 12 órás műszakban járják a lakótelepeket, sűrűn lakott városrészeket. Éjszaka a budapesti főútvonal-hálózatot hűtik. A közleményben megjegyzik, hogy az útburkolat 50-60 fokra is felhevülhet a hőségben. A társaság a BKV megrendelésére naponta 12 és 17 óra között locsolja a villamossíneket a meghatározott vonalakon és gyakorisággal.

A tájékoztatás szerint a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kezelésében lévő strandok a szokásosnál egy órával tovább tartanak nyitva, emellett ingyenes vízballonokat helyeznek ki, valamint folyamatosan felhívják a fürdőzők figyelmét az erős UV-sugárzásra.

-

A Főkert Nonprofit Zrt. fokozottan ellenőrzi a kezelésében lévő 106 ivókút működőképességét. A megrongált, nem működő szerkezeteket a 06 80 277 275-ös ingyenesen hívható zöldszámon, vagy az ugyfelszolgalat@fokert.hu e-mail címen lehet jelezni.

A kommunikációs igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy a parki, köztéri szökőkutakban tilos fürdeni.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat kedden közölte, hogy szerdától másodfokú hőségriasztást rendel el az országos tiszti főorvos a várható meleg idő miatt. Erre azért lesz szükség, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint száraz, napról napra melegebb léghullámok árasztják el a Kárpát-medencét. A napi középhőmérséklet szerdán és csütörtökön elsősorban a Dél-Dunántúlon, péntektől már másutt is többfelé meghaladja a 25 Celsius-fokot, sőt a hétvégén és a jövő hét elején helyenként 27-28 Celsius-fok körül alakulhat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2019. november 13.

Szüksége van hitelre, vagy újrafinanszírozza otthonát, számlát fizet, bővíti vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2019. november 13.

Szüksége van bármilyen pénzügyi segítségre? Személyes kölcsönök? Üzleti kölcsönök? Je...

Menekülés a UPC-től

Valeria Marco, 2019. november 10.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés