Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Itt a nyár legerősebb hőséghulláma

MTI, 2013. július 24. - szerda 12:01
Címkék: időjárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A következő napokban a nyár eddigi legerősebb hőséghulláma várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden.


A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében szerdára a hőség miatt négy megyére adtak ki narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést. E szerint Somogy, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyében a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat. Az előrejelzés szerint országszerte a legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható.

A meteorológiai szolgálat a honlapján kedden azt írta, hogy a következő napokban - a június közepén tapasztalt, több hőmérsékleti rekordot megdöntő kánikulai időszak után - újabb és feltehetően erősebb hőséghullám várható.

mti

Mint felidézték, június 19-én a Bács-Kiskun megye déli határán fekvő Kelebián 37,3 fokig emelkedett a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján ez volt az idei év eddigi legmagasabb hőmérséklete.

Most a hét második felétől mind a magasban, mind a talaj közeli légrétegekben afrikai eredetű, forró levegő áramlik az ország fölé. Emiatt a hétvégén és hétfőn a levegő hőmérséklete árnyékban is elérheti a 37-38 fokot, sőt néhol meg is haladhatja, "így nagy valószínűséggel mondhatjuk, hogy az év eddigi legmelegebb időszaka áll előttünk" - írták.

Az előrejelzések szerint "a tikkasztó hőség" az ország legnagyobb részén nem jár csapadékkal, bár csütörtökön átmenetileg nedvesebb léghullámok érkeznek térségünkbe. Ekkor, főként északon zápor, zivatar is előfordulhat, de nem ez lesz a jellemző. A hőség megszűnésének ideje még kérdéses, de az előrejelzések szerint a jövő héten, kedden vagy szerdán egy hidegfront hatására mérséklődhet az extrém meleg.

Az országos tiszti főorvos szerdától péntek éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés