Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Leeső tévék fenyegetik a gyerekeket

MTI, 2013. július 22. - hétfő 12:21
Címkék: televízió, gyermek, sérülés,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A leeső tévékészülékek miatt az elmúlt két évtizedben 200 ezer amerikai gyerek került kórházba. Kutatók az ilyen típusú, néha végzetesnek bizonyuló balesetek riasztóan emelkedő számára figyelmeztettek egy tanulmányban.


Az orvosok és biztonsági szakemberek szerint a szülőknek nagyobb körültekintéssel kell elhelyezniük a tévékészülékeket az olyan bútorok tetején, amelyekre a kisebb gyerekek megpróbálhatnak felmászni, különösen a nehezebb, régi típusú televíziókat.

A legtöbb tévé okozta sérülést 5 éven aluli apróságok szenvedik el, leggyakrabban fejük és nyakuk sérül, nem ritka az agyrázkódás. Az esetek számának növekedése fokozott aggodalomra ad okot - hangsúlyozta Gary Smith traumatológus, a Gyermeksérüléseket Megelőző Szövetség (CIPA) elnöke.

-

A tévésérülésekről szóló tanulmányt a Pediatrics című orvosi folyóirat hétfői száma közölte.

A kutatás feltárta, hogy 2011-ben 12 ezer 300 gyermek került sürgősségi osztályra televízió okozta sérülésekkel, míg 1990-ben mindössze 5455 ilyen esetet jegyeztek fel. A baleseti ráta 1990-es szintje, amikor tízezer 17 éven aluli gyerekre 0,85 sérülés esett, 2011-re megduplázódott, és 10 ezer gyermekre már 1,66 baleset jut.

A vizsgálat szerint az elmúlt két évtizedben 215 gyermek halt meg tévés balesetek következtében. Idén január óta a hírekben szereplő esetek alapján hat kisgyermek halált okozta az Egyesült Államokban a rázuhanó tévé.

Az amerikai fogyasztóvédelmi bizottság szakemberei szerint az elszaporodó balesetek mögött az is állhat, hogy a modern, lapos képernyős készülékek elterjedésével a régi, nagydobozos, nehéz masinákat tárolásukra alkalmatlan, kevéssé biztonságos bútordarabon helyezik el a szülők.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

sara, 2019. október 15.

Üdv mindenkinek!
Sara vagyok, jelenleg Tata-ban él. Magyarországon özvegy vagyok, két gy...

Évi egy fogkefe

Helena Robert, 2019. október 15.

A nevem Helena Robert, néhány hónappal ezelőtt nagy szükségem volt hitelre, de csalás és ves...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Norbert , 2019. október 15.

Helló, Norbert vagyok, pénzügyi válságban van? mivel hazámban jelenleg pénzügyi válság va...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés