Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ősszel startol a Futár a BKV-nál

MTI, 2013. július 17. - szerda 12:22
Címkék: BKV, BKK, utastájékoztatás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szeptember végén startol a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által kiépített új forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer, a Futár. A 6,7 milliárd forintos beruházás a műholdas nyomkövetés révén megkönnyíti az utastájékoztatást is - írta a Népszava.


A lap szerdai számában közöltek szerint a járművek kétharmadát már felszerelték az új rendszerrel, és kevés kivétellel már mindenhová kihelyezték az új utastájékoztató kijelzőket is.

A jelenlegi tesztüzem nem problémamentes, de a BKK azt ígéri: az átadás után a rendszer stabil lesz. Az új rendszer által szinte méterre és másodpercre pontosan megállapítható lesz a BKV járműveinek helyzete.

bkk

A FUTÁR kiépítése eddig 1500 járművön - 1408 autóbuszon és 92 trolibuszon - történt meg, ami a felszerelni kívánt állomány kétharmada. A buszok és trolibuszok szerelése lassan befejeződik és már nekikezdtek a villamosok átalakításának.

A projekt leglátványosabb eleme a 263 megállóhelyi, csomóponti utastájékoztató berendezés lesz, ezek 95 százalékát már telepítették, szeptember 20-ig a maradék 15 kijelző is a helyére kerül.

A 6,7 milliárdos - uniós támogatással megvalósuló - beruházás fővállalkozója a Synergon, a rendszer lelkét" a német IVU szállítja, míg a közterületi kijelzőket a szintén német Lumino.

A Futár a BKV két elavult, több mint 20 éves, egymással átjárást nem biztosító forgalomirányítási, illetve utastájékoztatási rendszerét váltja fel.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

buszos, 2013. július 17. - szerda 17:52

De a buszokba beszerelt szerkezetek 90%-a nem müködik. Renegeteg pénzt beleöltek és csak rosszabb lett. Beáznak a buszok,és sorra mennek tönkre a drága szerkezetek. valakinek ez biztos nagy üzlet. Gondolok itt a Synergon ra. Hibásan,és hanyagul dolgoznak.

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés