Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nőtt a hitelfelvételi hajlandóság

MTI, 2013. július 10. - szerda 09:01
Címkék: hitel, felvétel, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Cofidis Hitel Monitor második negyedéves felmérése szerint továbbra is alacsony az új hitelt felvevők aránya, a nyitottság a hitelfelvételre azonban nőtt, bár továbbra is kicsi.


személyi kölcsönöket nyújtó, Magyarországon 2005 óta jelen lévő Cofidis negyedévente teszi közzé az úgynevezett Cofidis Hitel Monitort, amely - 500 fő megkérdezésével - a társadalom fogyasztási szokásait és hitelezési attitűdjét vizsgálja.

A 18-69 éves lakosság fele a felmérés szerint jelenleg is hitelt törleszt, 31 százalék egy, 19 százalék egynél több hitel részleteit fizeti.

Az új hitelt felvevők aránya az első negyedévhez viszonyítva továbbra is alacsony. A második negyedévben a 18-69 évesek 7 százaléka vett fel kölcsönt, elsősorban folyószámla- és a hitelkártya által igénybe vehető hitelt, illetve áruhitelt (2-4 százalék). A hitelfelvétel tekintetében a 30-39 éves korosztály volt a legaktívabb (13 százalék).

A növekvő nyitottságot a hitelfelvételre mutatja, hogy a kölcsönfelvételi szándékot és a hitelekhez való általános hozzáállást egyetlen mutatószámba sűrítő Hitel Affinitás Index 2,5 pontot emelkedett az elmúlt negyedév során, 2013 második negyedévében 12 ponton áll. A mutató értéke a 30-39 évesek (22) és a diplomások (17) körében magasabb. Az index 0-tól 100 pontig vehet fel értékeket, annál nagyobb, minél többen vettek fel hitelt a vizsgált időszakon belüli egy évben, illetve minél többen mutatnak nyitottságot általánosságban a hitelekkel kapcsolatban.

A felmérés szerint a 18-69 évesek háromnegyede gondolja úgy, hogy a bankok által kínált pénzügyi megoldások rejtett költségeket tartalmaznak, és közel kétharmaduk (60 százalék) azt, hogy átláthatatlanok a hitelkonstrukciók.

A bankok megítélése nem változott lényegesen az elmúlt negyedévben. Mindössze a kutatásban résztvevők negyede gondolja azt, hogy a hétköznapi emberek könnyen hitelhez juthatnak, s a 18-69 évesek fele érzi úgy, hogy - ha nem is könnyen - de a bankok hajlandóak a lakosságnak hitelezni.

A megkérdezettek döntő többsége (76-84 százalék) a gazdasági világválság hatására változatlanul felelősebb magatartást vár el mind a hitelfelvevőktől, mind a bankoktól. A bankokkal szembeni lakossági bizalom meglehetősen alacsony: mindössze minden ötödik válaszadó bízik a pénzintézetekben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

balek, 2013. július 10. - szerda 14:31

Teljesen mindegy! Bankok a legnagyobb uzsorások! Az a rengeteg ember,akiket átvertek,zsarolnak? Az bizony uzsora!Ez a VALÓVILÁG!

becsapott ügyfél, 2013. július 10. - szerda 13:15

Bankoktól SOHA TÖBBÉ!Spekulánsokból elég volt!

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza