Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jelöletlen húsok Nagykanizsán

MTI, 2013. július 10. - szerda 13:31
Címkék: NÉBIH, Nagykanizsa
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mintegy 1,4 tonna jelöletlen, illetve tiltott módon, helyben fagyasztott húst foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Nagykanizsán - tájékoztatott a hivatal szerdán.


Közösen tartott váratlan, kora reggeli ellenőrzést a napokban egy nagykanizsai vásárcsarnokban a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatósága a NAV Bevetési Főigazgatóság járőreivel, valamint a Zala Megyei Kormányhivatal szakembereivel.

A tőkehús és baromfihús forgalmazásának vizsgálatakor hét üzletet ellenőriztek, ebből hat üzletben összesen 1358 kiló terméket foglaltak le. A legnagyobb tételt, 800 kiló húst és húsipari terméket az egyik hentesbolt raktárában találták.

NÉBIH

A lefoglalás oka minden esetben az volt, hogy jelöletlen, illetve tiltott módon, helyben lefagyasztott húsokat tároltak. A bírság összege várhatóan milliós nagyságrendű lesz - közölte a Nébih.

Az ilyen és ehhez hasonló szabálytalanságok megelőzése, gyors és hatékony kivizsgálása, illetve az élelmiszer-biztonsági kockázatok csökkentése érdekében ingyenes zöld számot működtet a Nébih.

NÉBIH

A 06 80 263 244-es számon a fogyasztók bejelentést tehetnek minden olyan esetben, amikor élelmiszerrel kapcsolatos biztonsági problémát tapasztalnak. Ilyen például a lejárt fogyaszthatósági vagy minőség-megőrzési idő, a jelöletlen élelmiszer, a visszafagyasztott termék, a higiéniai problémák az elárusító vagy vendéglátóhelyen.

A zöld számon munkaidőben a hivatal munkatársai veszik fel a fogyasztói bejelentéseket, munkaidőn kívül pedig üzenetrögzítő működik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza